Torsdagstippet: Synkronisering uden tårer

Indrømmet, backups er ikke det mest sexede i verden. Men i det mindste bør du svinge dig op til at tage en kopi af dine dokumenter, billeder og alle de andre ting, som du for alvor vil savne når de er væk. Det er nemt, specielt når Microsoft leverer et gratis værktøj der gør alt arbejdet. Se her hvordan.

Dine data lever livet farligt. Harddiske brænder før eller siden sammen og bærbare computere bliver ofte stjålet eller glemt i bussen.

En backup kan derfor være guld værd - og behøver ikke at være mere kompliceret end at tage en kopi.

Til opgaven har Microsoft udviklet et lille gratis værktøj kaldet Sync Toy. Programmet synkroniserer let imellem to forskellige mapper, for eksempel mellem dine dokumenter og en folder på en ekstern disk.

Vi har brugt programmet igennem længere tid og det fungerer glimrende, uanset om du synkroniserer til en USB-disk, et netværksdrev eller blot mellem to mapper på samme drev. Samtidig er der versioner til både XP og Windows Vista.

Du kan lave flere synkroniseringspartnerskaber og vælge om du vil køre blot ét af dem eller for eksempel alle partnerskaberne natten over.

Den stærkeste funktion i Sync Toy er helt klart synkroniseringen. Med den kan du let tage backup mellem din stationære pc og din bærbare og på den måde sikre, at de nyeste udgaver findes på begge maskiner. Men har du en netværksharddisk, et såkaldt NAS-drev, er det helt optimalt. For dermed kan NAS-drevet blive hjemmets eller firmaets fælles lager.

Du kan læse mere om NAS i PC Worlds test: Det gør NAS.

Sådan bruger du Sync Toy

Normalt kan du jo bare markere en mappe og trække den over på destinationen. Men alle der har prøvet det med 4.000 filer, hvoraf hovedparten er ens, ved at det er en dræbende langsommelig opgave. Værre er det, hvis du skal kopiere flere forskellige mapper, for så skal du gentage processen igen og igen.

Sync Toy gør op med det manuelle arbejde. Du vælger blot hvilken mappe, der skal være venstre og hvilken der skal være højre. Derefter vælges hvilket handling, der skal udføres.

De fleste vil nok vælge synkroniseringsindstillingen der sikrer, at det samme indhold ligger på begge drev eller i begge mapper. Men Sync Toy har også mulighed for at lade den ene mappe overskrive den anden samt for at kombinere begge mapper uden at slette.

Du henter nemt og gratis Sync Toy her. Det kræver dog at du kører en ægte version af Windows.

Læs også vores artikel om mange andre gratis programmer fra Microsoft her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere