Start Vista på 35 sekunder

Hukommelsesproducenten SanDisk introducerer i dag et 32-gigabyte solid state drive, kaldet SSD, som kan erstatte den almindelige, mekaniske harddisk. Og så kan det starte Windows Vista hurtigt.

Flashdrives med stor kapacitet er tidligere mest blevet brugt af militæret og i luftfarts- og teleindustrierne, som kræver høj ydelse og pålidelighed.

Nu har lavere priser på NAND flashhukommelse gjort SSD til et bæredygtigt og økonomisk attraktivt alternativ til eksisterende teknologier, inklusiv bærbare pc’er til forretningsfolk og forbrugere.

SanDisk SSD henvender sig i første omgang til forretningsfolk og siden til almindelige brugere, men SanDisk forstiller sig på sigt, at teknologien vil vinde indpas i de fleste bærbare computere.

- Så snart vi begynder at levere 32GB SSD til bærbare computere, forventer vi, at udbredelsen vil stige, og i de kommende år vil vi fortsætte med at sænke prisen på flashhukommelse. Når SSD enheder bliver billigere, forventer vi, at deres fordele frem for roterende harddiske vil skabe en helt ny markedskategori, siger Eli Harari, SanDisks koncerndirektør.

Produktet har endnu ikke fået en dansk pris, men SanDisk anslår, at slutbrugerprisen i første halvdel af 2007 på en bærbar pc med SanDisk 32GB SSD vil stige med omkring 600 dollar, cirka 3500 kroner.

Høj ydelse og lavt strømforbrug

Ud over flashteknologiens gode evne til at klare stød og snavs, så er der også en hastighedsgevinst at hente med flashdrev.

En bærbar PC udstyret med SanDisk SSD kan ifølge SanDisks egne målinger starte Microsoft Windows Vista Enterprise på 35 sekunder, mens det tilsvarende tal er 55 sekunder for en bærbar pc med en almindelig harddisk.

En anden fordel ved SanDisk SSD er det ekstremt lave energiforbrug: kun 0,4 watt under aktiv brug mod typisk 1.0 watt for en normal harddisk. Det giver længere batterilevetid i den bærbare.

Er du ikke parat til at tage springet over til en ren flashbaseret lagringsteknologi, så forventes lanceringen af Vista at sætte skub i markedet for hybride harddiske. Som PC World har omtalt her, er der tale om en kombination af flashteknologi og de gode gammeldags snurrende plader.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere