Englænder dømt for "web-rage"

Efter en ophedet debat på nettet gik en 47-årig englænder fuldkommen amok. Han blev så arrig, at han opsøgte den anden internetdebattør, og de to kom op at slås.

Fænomenet road-rage har været kendt længe. Her går bilister fuldkommen amok og overfalder andre trafikanter både verbalt og fysisk.

"Web-rage" er til gengæld et mere ukendt fænomen, men i England er en mand netop blevet dømt for at gå grassat efter en diskussion på nettet.

Ifølge BBC News kom den 47-årige Paul Gibbons op at skændes med sit offer, John Jones, i et chatrum, hvor der blev debatteret islam. De truede begge hinanden, og Paul Gibbons anklagede John Jones for at sprede rygter om ham.

Sagen kunne sådan set være endt her, men Paul Gibbons var så vred, at han opsporede John Jones. Det gjorde han ved at sammenstykke personlige informationer, som John Jones selv havde lagt på nettet.

Herefter troppede en bevæbnet Paul Gibbons op på John Jones' bopæl, og det kom til slagsmål, hvor John Jones blev såret af knivstik og slag med skaftet fra en håndøkse.

Paul Gibbons er kendt skyldig i overfaldet, der betegnes som "web-rage" af det britiske politi. Det er angiveligt det første tilfælde i Storbritannien.

Den 47-årige Paul Gibbons vil modtage sin dom den 7. november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere