Nem vandkøling med Corsair

Corsair viser at vandkøling ikke længere kun er for entusiaster, men slipper ikke helt af med støjen.

Nem vandkøling med Corsair

Har du en kraftig processor i din pc, er der stor sandsynlighed for, at du enten slås med varme eller støj, når du belaster systemet. Løsningen kan være standard-luftkøling, men især for de kraftigste ­Pentium D-processorer er den løsning ofte ganske støjende.

Mange entusiaster har derfor i utallige år sværget til vandkøling som et alternativ. Da vand er bedre til at bortlede varme end luft, er denne løsning den mest effektive.

Bagsiden ved vandkølings­løsningerne har imidlertid været, at de ofte har krævet meget mekanisk indsigt og en sikker hånd, når vandet skal drøne rundt mellem den dyre hardware. Sammen med den høje pris har det afholdt mange fra at eksperimentere.

Installeret på 25 minutter

Med Nautilus 500 har Corsair bygget videre på sin tidligere løsning COOL Water, og her kan bekymringerne delvis lægges på hylden.

Selv påstår Corsair, at en nybegynder inden for vandkøling – som denne anmelder – kan samle systemet på 10 minutter. Det lykkedes nu ikke helt, men irka 20 minutter er heller ikke helt ringe.

Den gode tid skyldes først og fremmest den medfølgende engelske manual, der er illustreret med mange gode farvebilleder. Samtidig er monteringen ikke så kompliceret som frygtet. Således er kølehovedet, der monteres på processoren, allerede tilsluttet slangerne, og selve monteringsbeslaget, der passer til både AMD- og Intel-processorer, er meget nemt at fastgøre uden at afmontere bundkortet.

Når det er sket, skal slangerne blot trækkes uden for kabinettet, strømmen tilsluttes, og destilleret vand og køle­væske påfyldes. Skal vi komme på en enkelt mangel, må det være, at manualen ingen steder angiver, hvor meget destilleret vand, der skal anvendes. Ved vores opsætning, hvor der blev skåret cirka 25 cm af slangerne, anvendte vi dog omkring en halv liter. Husk, at vandet ikke medfølger, så det skal du huske at købe, inden du går i gang.

Gode resultater

Selve vandet bliver kølet i den eksterne boks, som du kan placere oven på dit kabinet eller et andet sted. Kølingen sker ved hjælp af en 120 mm blæser, som kan indstilles på normal eller maksimum. I vores test, hvor vi overclockede en Pentium D 955 fra 3,46 GHz til 4,1 GHz, oplevede vi dog ikke problemer ved at køre på den normale indstilling – selv ved kraftig belastning.

Med den luftkøler, der fulgte med processoren fra Intel, har vi tidligere kun formået at presse samme processor op på lidt over 3,5 GHz uden at få problemer.

Det giver alt i alt et positivt billede af Nautilus 500. Desværre blev støjen knapt så begrænset, som vi håbede. Godt nok er Nautilus 500 noget mere stille end standardkøleren, men til gengæld kan placeringen oven på dit kabinet betyde, at støjen igen stiger noget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere