Slaveforhold på iPod-fabrikker undersøges

Apple har iværksat en undersøgelse af en række iPod-fabrikker i Kina, efter en britisk avis har rapporteret om usle forhold for medarbejderne ved samlebåndene.

Apple, der står bag iPod, er kommet i vanskeligheder, efter den britiske avis Mail on Sunday har besøgt en række af producentens fabrikker i Kina.

Ifølge avisen er arbejdsforholdene forfærdelige for medarbejderne ved samlebåndene, der er tvunget til at arbejde op til 15 timer i døgnet, og det sker i nogle tilfælde til en månedsløn på cirka 300 kroner.

Efter anklagerne er kommet frem, har Apple iværksat en undersøgelse af fabrikkerne, der styres af en samarbejdspartner. Samtidig understreger Apple i en pressemeddelelse, at firmaet i dag har et sæt arbejdsregler, Apple Supplier Code of Conduct, som iPod-fabrikkerne er tvunget til at følge.

Ifølge reglerne skal medarbejderne behandles med respekt og værdighed, og der er grænser for, hvor mange timer de skal arbejde om ugen.

60 timer inklusive overarbejde burde være nok, og så bør medarbejderne også holde en fridag om ugen. Apple vil ikke tolerere, hvis iPod-fabrikkerne ikke overholder reglerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere