Kidnappede kvindes computer

Britisk kvinde fik alle sine filer krypteret, efter hun havde fået virus på computeren. Hackere krævede løsepenge, hvis hun igen ville se sine personlige billeder og dokumenter.

Sidste sommer var en af de store nyheder, at hackere havde taget hårde og ufine metoder i brug for at tjene penge.

Ved hjælp af virus "kidnappede" de ganske enkelt filerne på ens computer ved at kryptere dem, og brugeren kunne kun låse dem op med hjælp fra en kode. Og koden – ja, den skulle man betale for hos hackerne.

Fænomenet kaldes Ransomware, og indtil nu har det været sparsomt med oplysninger om personer, der rent faktisk har været udsat for denne form for afpresning.

Men BBC News erfarer, at en britisk kvinde, som muligvis den første i Storbritannien, har fået sine filer krypteret af hackere.

Den 40-årige Helen Barrows filer blev låst, efter hendes computer var blevet inficeret med en virus kendt som Archiveus.

Alle filer blev krypteret på nær en enkelt, der indeholdt information om, hvordan hun skulle betale, hvis filerne igen skulle være tilgængelige.

Helen Barrow var dybt chokeret over pludselig at miste personlige billeder og dokumenter, men i stedet for at betale hackerne for at få filerne til at virke igen, kontaktede Helen Barrow politiet.

Det lykkedes med hjælp fra en it-ekspert at genskabe nogle af hendes filer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere