Reboots Hæderspris til Politiken

På årets Reboot 5 modtog dagbladet Politiken konferencens Hæderspris for tillægget Politiken Computer. Politiken var det første medie til at vie en hel sektion til artikler om internet og IT, set fra et forbrugersynspunkt.

Som alt andet på årets Reboot 5 var prisuddelingen ændret i forhold til bare de to seneste år, hvor den del af festen var knyttet sammen med underholdning. I år gav Reboot-teamet de nominerede i de tre kategorier mulighed for selv kort fortælle om deres produkt - inden juryformændene uddelte priserne.

Hvor Reboot sidste år havde en Grand Prix-pris til en spektakulær webløsning, hed det i år Hæderspris - målrettet den organisation eller firma, der havde ydet noget ekseptionelt for den digitale branche.

Den pris gik til den nu ophørte avissektion, Politiken Computer, der senere skiftede navn til Internet, inden dagbladet ved årsskiftet skippede sektionen grundet annoncemangel.

Ifølge producer Thomas Madsen-Mygdal fik Politiken Computer prisen for sit arbejde fra 1993 frem til slutningen af 2001 for at fortælle om IT og "det internet som vi alle elsker", som Mygdal-Madsen udtrykte det.

En af Politiken-journalisterne Henrik Palle mener, at Politiken Computer var med til at skabe rum for læserne, hvor fascinationen kunne trives, og debatten skabes.

- Vi opfandt en ny måde at skrive IT-journalistik på. Vi ville skrive u-nørdet til folk for at få dem til at se, hvor spændende nettet er. Centrum skulle altid være læseren - ikke teknikeren, pointerer han og tilføjer:

- Vi sagde altid til os selv: Hvis jeg ikke forstår dette program, så forstår vores læsere det heller ikke, siger Henrik Palle.

Som led i Dagbladet Politikens omlægning ved udgangen af 2001 blev sektionen Politiken Internet nedlagt, og ifølge journalisten ?var det måske meget naturligt, set i forhold til hvor vi er nået hen nu?. Men alligevel sporer man en vis vemodighed hos ham og de øvrige journalister ? herunder Claus Sølvsteen og Ole Grünbaum ? over, at Politiken Computer ikke er mere.

Det afholdt dog ikke folkene fra at drikke sprudlende champagne oven på modtagelsen af Reboots første hæderspris.

Hyldest til internet

Ud over Hædersprisen, der blev uddelt til sidst, udtrykte Reboot sin ? med Thomas Madsen-Mygdal ord ? ?hyldest til internet? ? med tre andre priser eller awards. En pris for idé og koncept, design og applikation.

I kategorien ?Bedste idé og koncept? var E-boks, ungdomssitet på DR, Boogie og Framfabs Nike Freestyle nomineret til prisen ? og det blev DR?s Boogie, der løb med skulderklappet.

Websiden Boogie knytter an til musikprogrammet på DR af samme navn. Juryen gav prisen til Boogie, fordi DR har kombineret flere medier ? mobil, tv og internet ? og derved når et publikum i en alder, som man ellers aldrig ville have fået fat på, som det lød i begrundelsen.

Bedste design blev vundet af Netpeoples webside til høreapparat-producenten Widex Sensodiva foran Tribal ddb?s bud for Sony Walkman og Framfabs Nike Women. Dertil kom Cell Networks design på Visitcopenhagen.dk - turistsamarbejdet Wonderful Copenhagen.

Alle fire bud var fremragende, fremhævede Reboots jury, men når kravene til både nytænkende design kombineret med et klassisk æstetisk design blev tænkt ind var Sensodiva valget.

I den sidste kategori, bedste applikation var der kun to bud, E-boks og nyhedssøgetjenesten Newsbooster ? og det var E-boks, der løb af med prisen. Prisen blev begrundet med skabelsen af en elegant og brugervenlig løsning, der letter brugernes hverdag.

Efter uddelingen af priserne blev gulvet ryddet for give scene- og danseplads til 80?er hiphop bandet Rockers By Choice ? og Reboot blev for alvor til festdagen for IT- og webbranchen.

Relevante links:
E-boks
Boogie
Widex Sensodiva




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere