Valus: Frygt for plattenslagere

Det nye mikrobetalingssystem, Valus, kan friste plattenslagere over evne, frygter Forbrugerstyrelsen. Netmedierne har derfor åbnet en bagdør, så forbrugere kan fortryde et køb og på en nem måde få pengene tilbage.

Sikkerhed og tryghed er nøgleord, når Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM) skal beskrive det nye mikrobetalingssystem, Valus.

Men i Forbrugerstyrelsen frygter man, at lyssky virksomheder vil bruge Valus til at narre småbeløb ud af forbrugerne - så små beløb, at man ikke på traditionel vis vil kunne klage over dem.

I et nyhedsbrev fra Forbrugerinformationen nævnes et eksempel på en reklame, der sagtens kunne være hentet fra fremtidens virkelighed på internettet. Reklamen har følgende ordlyd:

Plattenslagere og snydere

"Vil du have et job i Norge? Send 50 kroner via mikrobetalingssystemet, og vi vender tilbage med en række kvalificerede jobmuligheder i broderlandet mod nord."

Hvad gør forbrugeren så, når han for sine 50 kroner blot modtager en liste over arbejdsformidlinger i Norge, som han selv kunne have fundet på nettet?

- Man kan frygte, at de nye betalingssystemer på internettet åbner op for nye muligheder for plattenslagere og snydere, som tager penge for noget, som reelt ikke er noget værd, siger specialkonsulent i Forbrugerstyrelsen, Søren Iversen, til Forbrugerinformationens nyhedsbrev.

Klageknap

Hos FDIM afvises frygten med, at en særlig klageknap i Valus-systemet gør det muligt for forbrugeren omgående at få pengene igen. Derefter er det sælgers ansvar at dokumentere, at der er leveret en reel vare eller ydelse.

FDIM har desuden nedsat en følgegruppe, som vurderer de forskellige klager. Hvis en sælger har problemer med troværdigheden, bliver han smidt ud af Valus-systemet.

Det samme gør den forbruger, som gentagne gang trykker på klageknappen blot for at få sine varer og ydelser gratis.

Relevant link:

Valus.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere