Salg af MP3-musik fejlede

Blot få måneder efter lanceringen lukker det danske musik-websted Halfahead. De store pladeselskaber ville ikke medvirke som leverandører, så for at undgå bundløs gæld er stifterne ved at lukke ned.

En mængde erfaringer rigere ? og ikke alt for mange penge fattigere.

Det er den foreløbige status for firmaet bag webstedet Halfahead.dk, der gik i luften i midten af februar med salg af MP3-musik. Stifterne af selskabet har besluttet at lukke ned og afvikle selskabet.

Det står i en meddelelse på webstedet, og en af stifterne, Jeff Andrew Coe, uddyber gerne baggrunden. Skønt det er beklageligt at måtte stoppe et projekt, som de har arbejdet med over et år, forsøger folkene i firmaet at se fremad og udnytte deres erfaringer.

- Vi vil videre ? uden for megen gæld. Samtidig vil vi heller ikke efterlade kreditorer med en stor gæld, så da vi kunne se, at det ikke tjente ordentligt ind, valgte vi at indstille driften ? og så se på, at vi har gjort nogle erfaringer, forklarer Jeff Andrew Coe i telefonen fra Syddansk Innovation ? en del af Forskerparken Fyn i Odense, hvor selskabet bor.

Ideen med Halfahead var at stille med et forum for brugere, musikere og pladeselskaber, hvor kunderne kunne købe og downloade MP3-filer og samtidig blive en del af et online-fællesskab omkring deres favoritband. Fordelen for pladeselskaberne skulle være, at de kunne sælge digital musik under kontrollerede former og til en målgruppe, der var villig til at betale for musikken.

Halfahead solgte blandt andet musik af Düreforsög, Rhonda Harris og Swan Lee ? og en hel CD kunne downloades for 80 ? 90 kroner.

Store pladeselskaber manglede

Imidlertid lykkedes det kun for Halfahead at få de mindre pladeselskaber med. De store selskaber gik ikke med. De så ikke ordentlige indtjeningsmuligheder i salg af MP3-filer ? og de store selskabers medvirken var nødvendig, da de har mange kunstnere tilknyttet og oftest nogle af de mest kendte.

- Vi kunne ikke leve af blot at sælge musik, merchandise og formidle nyheder. Vi havde også udviklet et data mining værktøj, som imidlertid krævede, at de store selskaber var med for at give værdi. Med tiden skulle det have stået for 50 procent af vores omsætning, forklarer Jeff Andrew Coe.

Ifølge ham havde Halfahead.dk pæne besøgstal, men kun pæne i den forstand, at der ikke var brugt markedsføringspenge på dem. Størstedelen af pengene gik til udvikling af webstedet og lønninger til de fire stiftere.

- Vi satsede på at levere et professionelt site, både hvad angår teknologi og design. Ellers får du heller ikke bands og selskaber ombord. Vores investorer skød ikke penge i det for, at det skulle blive et kiosk-projekt, hvor du skal arbejde ved siden af. De ville have en satsning, der kunne gå hen og blive en stor succes, siger Jeff Andrew Coe.

Udover manglende kontrakter med pladeselskaber peger han også på det dykkende annoncemarked som et vilkår, der ikke just gjorde det nemmere for iværksætterselskabet.

Nu er han og de andre folk i færd med nye projekter.

- Det bliver ikke lige noget med salg af musik. Det ligger et par år ude i fremtiden, hvad modenhed i markedet angår. Men noget er jeg i gang med, og her kan jeg bruge erfaringerne fra forløbet, forklarer Jeff Andrew Coe.

Relevant link:
Syddansk Innovation




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere