Infiniband redder database-servere

Infinibands superhurtige forbindelse mellem servere og diske kan give op til 20 procent bedre ydeevne for dagens hårdt trængte 32 bit Intel-servere. Dermed kan ydelsessultne kunder reddes fra dyre opgraderinger til 64 bit teknologi.

Denne artikel er trykt i Computerworld den 5. april 2002.

Løse klynger med interne forbindelser på seks gigabyte/s kan være løsningen for de databaseinstallationer, der er ved at sprænge deres 32 bit servere.

Der er nu ved at være Infiniband-enheder på markedet, hvilket betyder, at denne teknologi er ved at lette fra tegnebrættet. Infiniband kan anvendes til at sammenkæde alle typer af enheder i et serversystem. Fra servere til lagringssystemer.

PCI får baghjul

I forhold til Gigabit Ethernet er Infiniband op til 50 gange hurtigere og op til tre gange hurtigere end en Fibre Channel adapter til et SAN.

I praksis opnår en PCI-baseret Infiniband-styreenhed gennemstrømningshastigheder på op til 180 megabyte/s, men det er her PCI-bussen, der sætter begrænsningen.

Dermed er teknologier som 64 bit PCI eller PCI-X trængte, idet ingen af dem kan hamle op med den gennemstrømningshastighed. PCI-X 2.0 lover op til fire gigabyte/s, men denne specifikation er stadigvæk på tegnebrættet, og det er stadigvæk en busstruktur.

Bus- eller netværksstruktur

Der er flere årsager til at foretrække Infiniband frem for de forskellige PCI-varianter. Den væsentligste årsag er Infinibands netværksstruktur. Infiniband-enheder sættes sammen i et netværk via switche, der igen kan kædes sammen via routere.

PCI er derimod en ren busstruktur, hvor det kun er muligt at transmittere data mellem to af bussens enheder ad gangen.

Dertil tillades kun to 64 bit PCI-kort på en PCI-bus. Og der tillades kun et PCI-X-kort på en bus. Kuren mod det problem er at forsyne serveren med flere PCI-busser for at få nok båndbredde ud af systemet.

Langt større frihedsgrader

Uheldigvis er der også en øvre grænse for antallet af PCI-busser i en server, idet de bagvedliggende støttekredsløb hurtigt bliver komplekse og dermed dyre. En Sun 15K server med op til 106 processorer har for eksempel 18 PCI-busser til at håndtere diske og netværk. Alt dette kunne erstattes af to Infiniband-tilslutninger.

I og med at teknologien ikke er begrænset til for eksempel netværk eller diske, er det muligt at danne løse klyngesystemer, som anvender Infiniband til at udveksle informationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere