Telmore giver overskud

Mobilselskabet Telmore har opnået overskud på driften i årets første kvartal. Alligevel kan selskabet dø på 30 sekunder, mener en analytiker.

Mobilselskabet Telmore har opnået sit første driftsoverskud i årets første kvartal.

Selskabet forventer fortsat kraftig vækst og komfortabelt driftsoverskud resten af året, skriver Telmores direktør Frank Rasmussen i en pressemeddelelse.

Forventningen til første kvartal var et mindre overskud, tæt på break-even, men samlet endte Telmore med et positivt resultat på 2,2 millioner kroner.

Frank Rasmussen sender samtidig en lussing til nogle af sine danske konkurrenter, der har svært ved at tjene penge på mobiltelefoni:

Hurtigt driftsoverskud

- Vi tror på, at man skal balancere sin forretning, så man hurtigst muligt får driftsoverskud. Telebranchen udvikler sig så hurtigt, at det er uholdbart at opbygge store og langsigtede underskud, fastslår Frank Rasmussen.

For halvandet år siden levnede teleanalytikeren John Strand, Strand Consult, ikke Telmore mange chancer for at overleve, og det standpunkt vil han gerne stå ved i dag:

- Men deres held har været, at der ikke har været tilskud på mobiltelefoner i det meste af deres levetid. Telmore kan dø på 30 sekunder, hvis de store mobilselskaber beslutter sig for det, siger John Strand til Computerworld Online.

Flest betalinger på nettet

Han henviser til, at store spillere som Telia og Orange med et knips med fingrene kan skrue minutprisen i bund og tilskud til mobiltelefoner i vejret, hvis de mærker Telmores ånde i nakken.

Den teknologiske udvikling betyder også, at kunderne ikke kan beholde deres mobiltelefoner ret længe ad gangen:

- Alle skal have nye mobiltelefoner, når der kommer nye tjenester, og så bliver teleselskaberne nødt til at yde tilskud til telefonerne, og der kan Telmore ikke være med med deres begrænsede ARPU (gennemsnitlige omsætning per kunde, red.), tilføjer John Strand.

Telmore har i dag 125.000 kunder, der fylder taletid på deres konti via teleselskabets hjemmeside. Det har gjort Telmore til den netbutik, der gennemfører flest dankort-transaktioner på internet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere