SAP fordobler sit areal

Softwarefirmaet SAP er vokset fra Brøndby og flytter mandag ind i et stort, splinternyt hovedsæde på Københavns havnefront med åbne kontorlandskaber og plads til at vokse 50 til 100 procent.

Mens IT-markedet i 2001 var et rædselsår for mange virksomheder, var det et godt år for softwareselskabet SAP i Norden. Så godt, at året også er brugt til at finde et større hovedsæde med flytning på mandag fra Ringager i Brøndby til den nye adresse på Kalkbrænderihavnen i København.

SAP's nye nordiske hovedsæde i Danmark.

Det er et nyt og større kontorhus, som Sjælsø Gruppen egentlig havde under opførelse til Tiscali, indtil de sprang fra netop på grund af IT-krisen. Det sparede SAP for et par års projektarbejde med arkitekter og entreprenører, og huset passede fint ind i SAP?s vækstplaner og ønske om at afspejle firmaets nye, tættere arbejdsform med kunder og partnere i selve bygningens arkitektur med store glasfacader og åbne kontorlandskaber.

? Flytningen skyldes en ambitiøs vækststrategi om at vokse 50 til 100 procent i Norden frem til 2004. Det kræver fysisk mere plads til omkring 50 procent flere medarbejdere og et åbent kontormiljø, hvor vi i stedet for enkeltmandskontorerne i Brøndby nemmere får en kultur, hvor vi taler direkte sammen som team i vore projekter i stedet for at rende til møder, siger Jim Hagemann Snabe, regionsdirektør SAP Norden.

Han og den danske SAP-direktør Henrik Rasmussen bliver også placeret i det åbne kontormiljø.

Flad struktur

SAP Norden skal vokse fra i dag to milliarder kroner i omsætning med godt 200 medarbejdere. Væksten på op til en fordobling på tre år i Norden inklusive Danmark skyldes, at markedsandelen (især i Sverige) ifølge Jim Hagemann er for lille.

Dertil kommer, at SAP i de nordiske lande allerede i 2000/2001 - før resten af den globale SAP-koncern - ændrede sin organisation til en mere flad struktur med et åbent samarbejde med partnere om business-løsninger til erhvervslivet, uden at der nødvendigvis skulle stå SAP på hele installationen.

Det nye hovedsæde skal foruden SAP Danmark huse ledelsen for SAP Norden på 12.000 etage-meter fordelt på fem etager. SAP i Brøndby havde 8.000 etage-meter. Foreløbig er 4. sal fremlejet til mindre virksomheder, og 5. etage er indrettet til medarbejderne, SAP Marina Club med fitness-center og bibliotekscafe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere