Virus er største barriere for udbredelsen af IT

Sikkerhedsproblemer er den største trussel mod udbredelsen af IT i erhvervslivet, viser både tal fra Danmarks Statistik og erfaringer fra Handelskammeret. 29 procent af virksomhederne svarer, at sikkerheden er den største barriere imod brugen af IT.

Hvis ikke virksomhederne havde en konstant risiko for at blive ramt af virus eller hackerangreb, ville dansk erhvervsliv i langt højere grad udnytte internettets muligheder.

Ifølge rapporten "Danske virksomheders brug af IT" fra Danmarks Statistik nævner 29 procent af virksomhederne netop hacking, virus og lignende som de væsentligste barrierer for brugen af internet.

Dermed kommer sikkerhedsspørgsmål ind på en klar førsteplads i undersøgelsen.

Den næststørste barriere er bekymringen over alle udgifterne til udvikling og vedligeholdelse af en hjemmeside, hvilket 17 procent af virksomhederne tillægger stor betydning.

Rammer små virksomheder

Problematikken genkendes af Handelskammeret, der rådgiver sine 4.000 medlemsvirksomheder om blandt andet IT-spørgsmål.

- Det er også vores opfattelse, at den største barriere for at udnytte internettets muligheder er sikkerhed - og herunder virusproblemer, siger økonom Christian Sestoft, Handelskammeret.

Problemerne rammer primært de virksomheder, som har svært ved at opretholde et konstant højt niveau af IT-sikkerhed.

- Det er derfor især de små virksomheder, der oplever problemer med virus, mens større organisationer som regel har styr på det, siger Christian Sestoft.

Mangler viruspolitik

Nogen egentlig viruspolitik, der skal hjælpe medarbejderne med at undgå virusangreb, har de færreste virksomheder i dag.

- Men det betyder ikke, at de ikke gør noget. De har bare ikke formuleret en politik. Typisk vil det betyde, at de har installeret et standard-antivirussystem, og måske spærrer de automatisk for modtagelse af alle programfiler, siger Christian Sestoft.

Videnskabsminister Helge Sander (V) meldte før påske ud, at regeringen vil styrke fokus på IT-sikkerheden, blandt andet fordi stadigt mere vitale samfunds- og erhvervsmæssige forhold står på spil, hvis ikke sikkerheden er i orden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere