Københavns Kommune dropper KMD

Efter fire år som ansvarlig for den samlede IT-drift i Københavns Kommune må KMD nu se sig slået af DMdata. Dermed overtager selskabet en kontrakt til en værdi af flere hundrede millioner over de næste lige ved fem år.

Ved en fejl kom vi i en tidligere udgave af artiklen til at skrive, at KMD havde bud på driften med Cap Gemini som underleverandør. Det gjaldt imidlertid vedligeholdelse af kommunens IT-programmer, som KMD vandt. Vi beklager.

Champagnepropperne har givetvis poppet lystigt hos DMdata, da IT-selskabet fik at vide, at det har vundet EU-udbudet om drift og udvikling af Københavns Kommunes IT-systemer de kommende næsten fem år. Det er en kontrakt til en værdi af mange hundrede millioner kroner ? og dermed en vigtig grundpille for DMdatas omsætning de næste år.

Dertil kommer den vigtige signalværdi, der ligger i at stå for IT-driften i landets største kommune og hovedstad. DMdata har nu skabt sig en solid bastion i den kommunale sektor, da selskabet i forvejen driver IT-systemerne i Hovedstadens Sygehusfællesskab (HS) og Århus Kommunes Århus-net.

Den administrerende direktør Flemming L. Jensen er følgelig meget glad for kontrakten.

- Det er en enestående opgave og en stor udfordring. Opgaven ligger godt i tråd med DMdata?s ambitioner om fortsat vækst og ønsket om at være den fortrukne leverandør af IT-driftsydelser til den danske offentlige sektor og det danske erhvervsliv, siger han.

Gravøl
Modsat er der formentlig blevet drukket gravøl hos den hidtidige leverandør af IT-driften, KMD. Koncernen overtog i 1998 København Kommunes IT-central (KKI) med 240 medarbejdere og skønnede dengang, at kontrakten havde en værdi af 500 millioner kroner.

Imidlertid kan KMD lune sig ved, at selskabet fortsat skal stå for vedligeholdelse af kommuens IT-programmer.

- Det understreger KMD?s kernekompetence inden for software til kommunerne, siger den adminstrerende direktør Lars Monrad. Derudover fremhæver han, at KMD stadig skal drive kommunens datanet og decentrale servere.

Kontrakterne har virkning fra 15. september i år, såfremt de bliver godkendt af kommunens politikere.

Sparer 300 mio.
Den nye aftale med DMdata vil ifølge Københavns Kommune give en besparelse på cirka 300 millioner kroner, og servicemålene er højere end i den nuværende kontrakt. Imidlertid påpeger kommunen, at reduktionen skal ses i sammenhæng med, at KMD overtog en række forpligtigelser med den nuværende kontrakt. Det var ansvar for de 240 ansatte og År 2000 sikringen af kommunens IT-systemer.

Selv påpeger KMD i en kommentar, at selskabet også tabte 40 millioner kroner om året, da HS skiftede over til netop DMdata som ansvarlig for driften af sygehusfællesskabets IT-systemer. Den opgave lå nemlig i KKI, da KMD overtog driftsafdelingen. Endvidere overtog selskabet også lejemålet af KKI?s lokaler i Valby.

Umiddelbart vurderer KMD ikke, at tabet af Københavns Kommune vil føre til afskedigelser. Og ifølge overborgmester Jens Kramer Mikkelsen har DMdata tilbudt at overtage personale fra KMD til brug for driften.

Endelig mener det KMD, at selskabet er så godt placeret i en række andre udbud om IT-drift, at der nok skal blive brug for folkene andetsteds.

Om end de to IT-selskaber er konkurrenter i budet om IT-drift i den kommunale sektor, er de også partnere. DMdata og KMD ejer i fællesskab internetselskabet e-Boks, der tilbyder en elektronisk platform for kontakt mellem borger og den offentlige administration.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere