Teleselskaber sjusker med priser i udlandet

Det er næsten umuligt for kunderne i de fleste mobilselskaber at finde ud af, hvad det koster for dem at ringe på mobiltelefonen i udlandet. Teleselskaberne har priserne, men de er uhyre svære at finde på hjemmesiderne, lyder kritikken fra Forbrugerinformationen.

Det koster mange kroner i minuttet at gribe mobilen på ferierejsen og lige ringe hjem med en rapport fra fjerne himmelstrøg. Det ved de fleste mobilbrugere.

Imidlertid varierer prisen også alt efter, hvilket udenlandsk mobilselskab ens eget selskab har en roaming-aftale med. Det er en aftale om at benytte det udlandske mobilselskabs netværk som mellemstation for videresendelse af samtaler.

Priserne for de enkelte udenlandske mobilselskaber kender teleselskaberne, men de er yderst dårlige til at informere deres kunder om det. Det konkluderer Forbrugerinformationen i sit nyhedsbrev ? og det er skidt, da prisen for en samtale kan blive op mod ti kroner dyrere end normalt ? afhængig af selskabet.

Sonofon er duksen

Forbrugerinformationen har gennemgået de hjemlige mobilselskabers websteder for at undersøge, hvilke oplysninger der er lagt ud om prisen på udlandssamtaler og sms. Og her er det kun Sonofon, der sikrer fuld adgang til prisoplysningerne.

Selskabet har listet priser på samtaler og sms for alle selskaber i udlandet ? og listen er til at printe ud og tage med på ferierejsen. Lige præcis her fejler TDC, mener Forbrugerinformationen. Selskabet har også listet oplysningerne op, men gjort det teknisk umuligt at printe listen ud.

Modsat glimrer Orange, Telefona og Debitel ved helt at undlade at have oplysninger om udlandstaksterne. Eksempelvis benytter Debitel TDC?s aftaler med udenlandske selskaber, hvorfor selskabets kunder kunne finde tjekke priserne på TDC?s hjemmeside.

Men det oplyser Debitel bare ikke på sin hjemmeside til forskel fra Telmore, der også bruger TDC-aftalerne ? og oplyser det på sin side med henvisning til TDC.

Intet lovkrav

Forbrugerinformationen understreger dog, at teleselskaberne ikke overtræder nogle regler ved den dårlige information om udlandstaksterne.

Fuldmægtig i Telestyrelsen, Kristian Borten oplyser nemlig, at lige præcis udlandstakster ikke er omfattet af det oplysningskrav, som teleselskaberne almindeligvis er underlagt.

Selskaberne har kun oplysningspligt, hvilket betyder, at de skal fortælle om priserne, hvis en kunde ringer med et konkret spørgsmål.

Her finder du hele Forbrugerinformationens oversigt over samtalepriser og sms i 16 europæiske lande.

Her kan du læse, hvordan du slår din telefons automatiske valg af operatør fra. Er den funktion slået fra, kan du vælge den billigste operatør i landet, som du besøger, såfremt din mobiludbyder har aftaler med flere selskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere