Cebit-succes: Danskere afviser flere kontakter

De danske udstillere på Cebit-messen har fået de kontakter, de skal have, før messen lukker onsdag. Enkelte har forladt deres stand, fordi de ikke magter at slæbe flere visitkort med hjem. Hos Navision er der stadig en kødrand af mennesker omkring præsentationerne på storskærme.

Hannover: IT-krisen kradser på Cebit, lyder det igen og igen. Det er bare ikke noget, de danske udstillere i Hannover mærker ret meget til, lyder meldingerne dagen før messen lukker.

- Vi kan simpelthen ikke overskue at få flere kontakter med hjem, siger direktør Michael Tyrsted fra iværksættervirksomheden Ideogramic.

Computerworld Online møder ham ved et af mødebordene på den danske fællesstand. Standen med Ideogramics software til tegngenkendelse er mennesketom, for Århus-virksomheden, der er stiftet af fire unge dataloger, havde tirsdag eftermiddag fået rigeligt ud af Cebit for i år.

- Her er vel omkring 100 seriøse kontakter, vi skal hjem og følge op på, siger Michael Tyrsted og viser en bunke visitkort frem.

SW-Tools er repræsenteret af messens muligvis sejeste mand, Michael Olsen, der helt alene har holdt vagt på sin stand og holdt møder siden åbningen sidste onsdag.

- Min kollega blev desværre syg, lige inden messen begyndte, siger han og ser ikke spor træt ud.

Distributører kommer alligevel

Den mere end 20 år gamle virksomhed SW-Tools lever af at programmere værktøjer til at udføre rapporter og forespørgsler i flere forskellige typer databaser og programmer på en gang.

Cebit bruger Michael Olsen primært til at vise nye produkter frem for de eksisterende distributører, som alligevel kommer på messen.

En anden dansk succes med et mere kendt navn hedder Navision. Vedbæk-virksomheden har overladt Cebit-opgaven til sit tyske datterselskab, der har købt en 800 kvadratmeter stor stand blandt store konkurrenter som SAP, Great Plains og IFS.

Her er samlet 30 Navision-folk og en lang række samarbejdspartnere, der kan demonstrere virksomhedssoftwaren for potentielle kunder.

Navision blokerer gangene

Dagen lang er der præsentationer af softwaren på storskærme, og interessen var selv på messens næstsidste dag så stor, at tilhørerne blokerede for al trafik på gangene ud for skærmene.

- Standen her giver os en meget stor synlighed. Vi har den store fordel, at folk nu ikke længere først skal finde ud af, hvem vi er. De kender os, siger chef for markedsudvikling Niels T. Møller, Navision, der er den eneste faste danske Navision-mand på standen.

Tilbage på IT-Brancheforeningens fællesstand har der været godt salg i medicinen. Cebit 2002 har muligvis været den meste sygdomsfremkaldende i årevis med en konstant kold vind og temperaturer i sidste uge på lige over frysepunktet.

Danskerne på standen har også været udsat for andre prøvelser. Mandag morgen brød deres bus sammen 10 kilometer uden for Hannover, men i løbet af kort tid havde de nydeligt klædte danskere tomlet sig ind til messehallerne og kunne åbne deres stande med blot et kvarters forsinkelse.

Knap 60 danske virksomheder har været repræsenteret på dette års Cebit-messe, der lukker onsdag aften kl. 18.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere