Microsoft og Sony i konsol-slagsmål på Cebit

Sony blev tvunget til at fjerne sine Playstation 2-konsoller fra Cebit-messen efter klager fra Microsoft. Cebit er ikke en spillemesse, men et mødested for forretningsfolk, lød anklagen, som messearrangørerne gav Microsoft medhold i.

Hannover: Luften er fyldt med spændinger mellem giganterne Microsoft og Sony, der kæmper for verdensherredømmet på markedet for spillekonsoller.

På Cebit-messen i Hannover blev et af slagsmålene udkæmpet for åbent tæppe, da Microsoft forlangte Sonys 100 kvadratmeter store Playstation 2-spillehal lukket.

Microsoft, der selv fremviser sin nyligt lancerede Xbox-konsol, beskyldte Sony for at overtræde reglerne ved at lade gæsterne spille på Playstation-konsollerne, oplyser Detlev Rossa, talsmand for Deutsche Messe, der arrangerer Cebit-messen.

- Cebit-messen er af en sådan karakter, som det også fremgår af dens navn, at spil ikke er tilladt. Det er en business-to-business (erhvervs-)messe, siger Detlev Rossa.

Cebit er en forkortelse for "Welt-Centrum für Büro-, Informations- und Kommunikationstechnik", om end den sjældent skrives helt ud.

Mere grafik end spil

- Repræsentanter for messen bad Sony om at reducere antallet af konsoller til maksimalt en per spil, så formålet mere blev at demonstrere grafikkvaliteten end at spille, fortsætter Detlev Rossa.

Det accepterede Sony og ændrede opsætningen på konsollerne, men Microsoft var ikke tilfreds og indgav endnu en klage imod Sony.

Sagen er foreløbigt endt med, at Sony har pakket sine 27 Playstation 2-konsoller væk, selvom den japanske koncern fastholder, at konsollerne kan bruges til meget andet end spil:

- De er en vigtig brik i vores netværksstrategi, siger Udo Freialdenhofen, talsmand for Sony Deutschland, der står bag standen på Cebit.

- Playstation 2 er også en DVD-afspiller, internetterminal og en Linux-arbejdsstation, tilføjede han og sagde, at Sony igennem de seneste to år har vist spillekonsollerne frem uden klager.

Ingen Xbox

Microsoft havde ingen kommentarer til affæren, men henviste til en talsmand fra den tyske afdelings PR-bureau. Herfra lød det kortfattet:

- Xbox var jo ikke rigtig et tema på Cebit, og den var ikke til stede på en måde, så gæsterne kunne prøve den.

Messearrangørerne vil efter i morgen, hvor messen lukker, konfrontere de to kamphaner for at få reglerne præciseret inden næste års Cebit-messe.

Nye regler kan også få konsekvenser for andre udstillere som eksempelvis Nokia, der lader børn og unge dyste i det traditionelle Snake-spil på mobiltelefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere