PC-salg stiger mere end ventet

En lille frisk brise af opsving. Sådan kan markedet måske tolke analysefirmaet IDC?s vurdering af et øget salg af pc?er. Selskabet spår, at der vil blive solgt tre procent flere pc?er end i 2001, hvor vurderingen før lød på 1,8 procent.

Der er grøde i luften, ikke kun på de nordlige breddegrader, hvor foråret kommer, men også på markedet for pc'er. Det konkluderer analysebureauet IDC på baggrund af tal fra fjerde kvartal og forskellige økonomiske nøgletal fra den amerikanske økonomi.

Hvor salget af pc'er faldt med 5,2 procent sidste år i forhold til de 128,5 millioner solgte i 2000, vil det stige med tre procent i år.

Hidtil har IDC kun vurderet væksten til at blive på 1,8 procent i antallet af solgte pc'er. Lyder det magert for utålmodige pc-producenter og distributører, kan de lune sig ved IDC?s prognose for 2003.

Her lyder forudsigelsen på 139,2 millioner solgte pc'er ? et hop på 10,9 procent i forhold til 2002.

En gennemgang af pc-salgstallene viser, at væksten har været større end forventet i alle verdensdele ? undtagen Asien og Stillehavet. I Europa er salget af arbejdsstationer til erhvervslivet og bærbare computere til private begyndt at stige, og den tendens forventer IDC vil tage til i 2002. Det samme vil ske i USA ? og i et hurtigere tempo end i Europa.

Grunden til, at Asien og Stillehavet halter bagefter, hedder Japan. Landet er midt i en økonomisk nedgang for snart 13. år i træk, hvilket vil betyde en to-cifret nedgang i pc-salget i første halvår af 2002 ? især i salget til private.

For den øvrige del af Asiens vedkommende venter IDC imidlertid to-cifrede vækst-tal i andet halvår af 2002. Kina er den store motor, da det enorme marked står for 42 procent af de solgte computere i regionen. Her kommer væksten op på 7,8 procent, vurderer IDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere