Cebit-rekord trods nedtur

Afmatningen i verdensøkonomien vil afspejle sig i dette års Cebit-messe i Tyskland. Nogle af de store selskaber bliver hjemme, og foreløbig er der langt mellem de store nyheder. Alligevel vokser messen i størrelse igen i år.

Verdens største IT-messe, Cebit, i den tyske by Hannover gør sig i disse dage klar til at modtage adskillige hundrede tusinde gæster.

Messen åbner officielt på næste onsdag, og sædvanen tro vokser den også i år i størrelse - fra 431.875 kvadratmeter messeareal sidste år til 432.011 kvadratmeter i år. Fra 8.093 udstillere sidste år til 8152 i år.

Afmatningen i verdensøkonomien har fået nogle af de store i IT-verdenen til at vende Cebit ryggen. I år vil der eksempelvis ikke være separate stande for Computer Associates, Siebel Systems, Oracle og AOL Time Warner.

En analytiker siger til det tyske Handelsblatt, at de tilbageværende virksomheder klynger sig til et håb om, at alting bliver bedre i andet halvår 2002.

- Men forventningerne er skruet højt op, og hvad nu hvis der ikke sker en opblomstring i andet halvår, spørger analytikeren, der savner nogle rigtig spændende nyheder på dette års Cebit-messe.

Fokus på UMTS

Interessen samler sig især omkring mobilbranchen, der efterhånden bør være klar til at fremvise UMTS-terminaler, der er nået en smule længere end det basale prototypestadie.

Microsoft mister sin hidtil meget iøjnefaldende stand ved udstillingens nordlige indgang. Det skyldes dog ikke økonomisk afmatning, men at arrangørerne har haft svært ved at sætte softwarefirmaet i bås.

Microsoft er nemlig ikke længere blot et softwarefirma, men spreder sig over vidt forskellige kategorier inden for software, hardware, spil, håndholdte computere og meget andet, og kompromiset er blevet en placering i Hal 4 (Software, Internetløsninger og -service) på udstillingens østside.

Computerworld Online dækker Cebit-messen fra start til slut.

Har du tips eller idéer til artikler, er du velkommen til at kontakte journalist
Jens Bertelsen.

Skriv venligst kort. Vi har desværre ikke mulighed for at besvare alle henvendelser.

Desuden vil Microsoft være repræsenteret som en del af adskillige partnerstande rundt om på messeområdet.

Endelig kan det nævnes, at Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, skal holde tale som en del af det officielle program, og at han er programsat før Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder.

Det britiske mobilselskab MMO2, der tidligere hørte til British Telecom, ventes at præsentere en XDA, det vil sige en kombineret mobiltelefon og håndholdt computer (PDA).

XDA'en vil være udstyret med Microsofts nye Pocket PC 2002 mobiltelefonsoftware.

Trådløse netværk

Den tyske softwaregigant SAP har valgt at grovsortere produkterne og møder op med tre stande henvendt til forskellige segmenter.

Hovedstanden vil vise SAPs software inden for CRM (Customer Relationship Management) og SCM (Supply Chain Management). Andre stande henvender sig til den offentlige sektor og til den finansielle sektor.

Et hovedtema bliver trådløse netværk efter IEEE 802.11b-standarden (W-LAN), og ikke mindst sikkerhedsmæssige spørgsmål i den forbindelse.

I øvrigt arbejder blandt andre Cisco og det tyske mobilselskab MobilCom på at levere trådløse netværksforbindelser over hele Cebit-messearealet til frit brug for gæsterne.

Visse af førsteklasseskupéerne i ICE-lyntogene, der kører til og fra messen, vil tilbyde trådløst internet til passagerernes bærbare eller håndholdte computere.

Armbånds-PDA

IT-giganten IBM har lejet en 6.700 kvadratmeter stor stand til at fremvise varerne. De omfatter blandt andet en Watch-Pad prototype på en armbånds-PDA.

Derudover demonstrerer IBM en idé om, at IT-infrastrukturers kompleksitet vil stige eksplosivt i de kommende ti år, og derfor er det i stigende grad nødvendigt at lære systemerne at overvåge, vedligeholde og reparere sig selv uden menneskers indgriben.

Knap 60 danske virksomheder er tilmeldt som udstillere på messen. Heraf er 22 samlet på IT-Brancheforeningens fællesstand, herunder Bang & Olufsen Telecom, der ikke længere mener at kunne retfærdiggøre udgifterne til en selvstændig stand.

Relevant link:

Cebit 2002




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere