Endelig en ordre til Danionics

Danionics er valgt som eneleverandør af batterier til Samsungs nye håndholdte computer, der skal lanceres senere på året. Den nyhed har analytikerne sukket efter i månedsvis, men en af dem forventer alligevel en snarlig nedjustering fra Danionics.

Danionics er udnævnt til eneleverandør af batterier til en kommende håndholdt computer (PDA) fra den store elektronikkoncern Samsung. Det meddelte Danionics i en fondsbørsmeddelelse onsdag.

Meddelelsen gav dog ikke noget bud på værdien af ordren, der først skal specificeres ud af Samsung. Der er tale om en rammeaftale, der blandt andet afhænger af Samsungs succes med den nye PDA.

Senere på året vil Danionics give et bud på, hvad ordren betyder for 2002-regnskabet.

- Det er denne type meddelelse, markedet har sukket efter, siger porteføljemanager Søren Thomsen, Børs Fyn, til Computerworld Online.

- Der står ikke så meget i meddelelsen, men Samsung er en af de store spillere, og derfor må ordren få stor betydning for Danionics, siger Søren Thomsen.

Alligevel fastholder han, at Danionics nødvendigvis må udsende en nedjustering, fordi forventningerne til 2002 har været meget optimistiske.

- Uanset hvor stor denne ordre viser sig at blive, kan den ikke nå at påvirke regnskabet for i år ret meget, siger Søren Thomsen.

Hidtil har Danionics været meget udskældt, fordi selskabet kun har haft en enkelt storkunde. Det er Compaq, som har valgt Danionics som eneleverandør af batterier til PDA'en iPaq.

Fondsbørsmeddelelsen fik omgående Danionics-aktien til at stige på Københavns Fondsbørs. Kort efter klokken 15 var aktien steget 14 procent til kurs 85.

Relevant link:

Danionics fondsbørsmeddelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere