Telia skal tjene penge med ny direktør

Telia Mobile har udpeget en ny direktør til det danske marked. Direktørens opgave bliver at forøge markedsandele og ikke mindst at skabe profit på forretningen i Danmark.

Telia Mobile har ansat Jesper Brøckner Nielsen som ny dansk direktør per 1. maj 2002. Han afløser dermed Terje Christoffersen, der har fungeret som midlertidig direktør i Telia Mobile siden december 2001.

Jesper Brøckner Nielsen kommer fra en stilling som administrerende direktør i Thorn Danmark A/S, hvor han har været siden 1996. Han har ligeledes været en del af direktionen i Thorn-selskaberne i Sverige og Norge. Thorn-selskaberne ejer blandt andet elektronik-kæden D:E:R.

Nyheden om ansættelsen er også helt ny for Jesper Brøckner Nielsen, og han siger til Computerworld Online, at han endnu ikke har nået at sætte sig ind i Telia Mobiles strategier.

- Men det er klart, at det bliver min opgave at øge markedsandele og skabe kritisk masse, så Telia Mobile kan øge rentabiliteten i Danmark, siger han.

Vækst i kundetal og omsætning

Det seneste regnskab fra Telia viser, at koncernen trods syv år i Danmark endnu ikke kan tjene penge her i landet. På mobilområdet, som bliver Jesper Brøckner Nielsens ansvarsområde, havde Telia ved årsskiftet 288.000 kunder, og både det tal og omsætningen steg betragteligt i 2001. Bundlinjen var dog i minus.

Direktøren i Telia Mobile AB i Sverige, Kenneth Karlberg, bliver nærmeste overordnede for Jesper Brøckner Nielsen. Han siger i en pressemeddelelse:

- Jesper Brøckner Nielsen har meget stærke kompetencer på de områder, som vil være i fokus for Telia Mobile i Danmark fremover. Dels er han en dygtig leder, og dels har han meget bred erfaring på salgsområdet. Begge dele er utrolige vigtige egenskaber for vækstprocessen i Telia Mobile, siger Kenneth Karlberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere