Ofir fik et katastrofeår

Ganske som forventet blev 2001 et katastrofeår for internetvirksomheden Ofir.com med et underskud på 82,7 millioner kroner. Imidlertid luner Ofirs ejer, Søndagsavisen, sig ved, at nettrafikken på portalen er steget, især hvad angår jobtjenesten.

Trods et dundrende underskud i internetvirksomheden Ofir.com, bebuder selskabet, at der skal investeres seks millioner kroner i ny hardware, primært servere.

- Vi skal kunne betjene et stærkt stigende antal brugere -30 procent på årsbasis ? med noget nyt isenkram, siger Jørgen Wittenkamp, viceadministrerende direktør i koncernen Søndagavisen, der ejer Ofir.

Dermed fokuserer han på det eneste lysglimt i et mørkt regnskab fra selskabet, hvor et dundrende underskud på 82,7 millioner kroner i Ofir.com er hovedårsagen til, at Søndagsavisen fik et underskud på 52,9 millioner kroner.

2001 blev et år, som ledelsen og de ansatte i Ofir helst vil glemme hurtigst muligt. En udbredt international organisation blev en møllesten om halsen på selskabet med afdelinger i Sverige, Tyskland og Frankrig, da annoncekronerne og ordrerne udeblev i tilstrækkelig grad.

Afdelingerne skulle udleje software til jobrekruttering over nettet, men en idé som ASP (software-udlejning) blev droppet, da underskuddet voksede dramatisk i løbet af året. Afdelingerne blev lukket ? og samtidig trak Ofir sig ud af det engelske marked, hvor selskabet havde investeret i jobtjenesten Clickajob.com. Det gav i sig selv et tab på 14,7 millioner kroner.

Desuden solgte selskabet internetboghandlen Saxo til britiske stop4u.com, mens rejsetjenesten Travel Market Group A/S blev solgt tilbage til Søndagsavisens hovedaktionær og administrerende direktør Richard Bunck til samme pris og på samme vilkår, som da selskabet blev købt.

Ikke flere nedskæringer

Efter rædselsåret er der ifølge Jørgen Wittenkamp imidlertid luget så kraftigt ud i de underskudsgivende dele af Ofir, at 2002 bliver uden nedskæringer.

Annonceindtægterne svandt betydeligt ind i det forløbne år, men i regnskabsmeddelelsen skriver Søndagsavisen om Ofir, at selskabet forventer en øget annonceomsætning i 2002. Det baserer selskabet på en større ordrebeholdning, oplyser Jørgen Wittenkamp.

Derudover regner han med, at selskabet vil indføre betaling for flere tjenester på Ofir-portalen.

På vej med jobgaranti

Jobdelen af Ofirs internetforretning har i særlig grad haft en stærk vækst på ?mere end 30 procent?, som den viceadministrerende direktør udtrykker det. Det gør Ofir Job til den helt centrale del af internetselskabets fremtidige forretning.

Ifølge Jørgen Wittenkamp er Ofir Job den mest benyttede jobtjeneste i Danmark, når det drejer sig om generelle job. Det vil selskabet også slå på i år over for virksomhederne.

- Vi er tæt på at gå ud og tilbyde jobgaranti til virksomhederne, sådan at forstå at når de slår en stilling op, vil vi garantere, at Ofir Job kan fremskaffe en kvalificeret medarbejder. I så fald vil vi være den første tjeneste, der kan gøre det, siger han.

Det betyder dog ikke, at selskabet vil tage højere priser for jobopslag. De er fair nu og så meget billigere end dagbladsannoncer, at det rækker som konkurrencemiddel.

For indeværende år forventer Søndagsavisen som koncern betragtet at få et overskud på 50-70 millioner kroner efter den hidtidige regnskabspraksis ? og 30-50 millioner kroner efter den nye praksis, selskabet er skiftet til.

Efter offentliggørelsen af regnskabet er Søndagsavisens aktiekurs faldet med 2,2 kroner til kurs 25,8.

Relevant link:
Søndagsavisen på Fondsbørsen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere