Polle skal sparke nyt liv i mobilt internet

Sonofon benytter premieren på spillefilmen Polle Fiction til at uddanne danskerne til næste skridt mod det mobile internet. Mobilselskabet er gået sammen med Ericsson om at lancere SMS'ens foreløbige efterfølger, EMS'en.

Vente vente vente vente ... bipbip bipbip! Jo sørme, dér tikkede EMS-beskeden med lyd og billede og reklamefiguren Polle fra Snave ind på Jan Færchs mobiltelefon.

Jan Færch er projektleder hos Sonofon og drager et lettelsens suk hver gang, det lykkes en besked at nå igennem netværket til mobiltelefonen. Vigtigt var det, at alting virkede, inden det officielle website for biograffilmen gik i luften i går, tirsdag.

Det er nemlig ikke hvilke som helst beskeder, der er tale om. Sonofon benytter premieren på biograffilmen Polle Fiction til at lancere SMS'ens foreløbige afløser, den såkaldte EMS-besked.

Officiel Polle-telefon

EMS står for Enhanced Messaging Service, og er en udvidet udgave af de velkendte SMS-beskeder, som danskerne sidste år sendte 1,4 milliarder eksemplarer af fra deres mobiltelefoner.

Standarden for EMS er udviklet af mobilproducenterne Sony Ericsson, Motorola, Siemens og Alcatel og er deres våben imod Nokias altdominerende status hos de unge mobilkunder. Foreløbig er der ikke lagt op til, at EMS skal kunne læses på Nokias mobiltelefoner.

Nu har Sonofon indgået en aftale med Sony Ericsson om at gøre en af deres nye mobiltelefoner til officiel Polle-telefon. I næste uge går kampagnen for alvor i gang, inden Polle-filmen får premiere den 8. marts.

Samlet pakke for fem kroner

Sony Ericsson har selv kastet et ukendt beløb i Polle Fiction, der har et budget på 13,3 millioner kroner. Sonofon har betalt knap halvdelen af udgifterne til filmen.

Jan Færch, der er ansvarlig for den tekniske del af Polle-markedsføringen, tør ikke spå om EMS-beskedernes succes. Kunderne skal betale fem kroner for at modtage en samlet pakke med lyd og billeder med de kendte Snave-figurer.

Det største arbejde for Sonofon har været at teste de forskellige EMS-telefoner på markedet i mobilselskabets eget netværk. Telefonerne har forskellig software og displays og reagerer derfor forskelligt på at modtage en EMS-besked.

Helt konkret kan indholdet af en EMS-besked bruges som baggrundstapet i mobiltelefonen eller som ringetone, og indholdet kan frit videresendes som EMS-beskeder til venner og bekendte.

Hvis man sender en EMS-besked til en mobiltelefon, der ikke understøtter teknologien, vil så meget som muligt af beskeden blive vist i displayet. Men lyd og billeder går tabt.

Sony Ericsson kan håbe på, at ungdommen tager EMS-beskederne til sig. På den måde, kombineret med det Sony-inspirerede design på de nyere modeller, kan den svenske koncern levere et alternativ til Nokia, der i dag fuldstændigt dominerer forbrugermarkedet for mobiltelefoner herhjemme.

EMS skal hedde EMS

Sonofon vil ikke forpligte sig for voldsomt over for Sony Ericsson, men vil omvendt gerne understøtte andet end de sædvanlige Nokia-telefoner:

- Nu har vi dækket Nokia-markedet meget grundigt igennem længere tid, så nu retter vi opmærksomheden mod Sony Ericsson for en stund, siger Jan Færch.

Trods de tidligere skuffelser med eksempelvis introduktionen af WAP-telefoner, som kun et fåtal af kunderne rent faktisk benytter efter flere år på markedet, fastholder Sonofon at navngive deres nyeste påhit med en forkortelse bestående af tre bogstaver: EMS.

Kunderne skal altså sætte sig ind i, om deres mobiltelefon understøtter SMS eller EMS.

- Men det er vi nødt til, for når kunderne går ind i en butik for at købe en mobiltelefon, så skal de helst holde øje med, om EMS er nævnt på listen over specifikationer, siger Jan Færch.

Fynsk forpremiere i aften

EMS bliver i øvrigt snart afløst af næste trin på stigen: MMS. Det første M står for Multimedia, og teknologien er et rigtigt produkt af tredjegenerations mobiltelefoni. MMS kan levere levende billeder og holde en transmission åben i modsætning til SMS og EMS, der sender en besked ad gangen.

Filmen Polle Fiction får tirsdag aften forpremiere i biografen i den sydfynske by Haarby, der er beliggende tæt på Snave. Samtidig bliver hundredvis af Sonofon-medarbejdere præsenteret for filmen ved et stort lukket arrangement i København.

Om gæsterne straks vil kaste sig over EMS-beskeder, har Sonofon-folkene ingen anelse om:

- Hvis der ikke viser sig at være et marked for EMS-beskeder, så piller vi det bare af igen, melder Jan Færch.

Relevant link:

Polle Fictions officielle hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere