Krise - hvilken krise?

Trods det katastrofale år er det årlige mobiltræf 3GSM World Congress større og bedre besøgt end nogensinde før.

Cannes: Mobilverdenens årlige træf, 3GSM World Congress, har aldrig været større: Både udstillingsarealet, antallet af udstillere og mængden af gæster er større end sidste år, selv om de forløbne tolv måneder har været de værste i nyere tid for den gældsplagede tele- og mobilbranche.

526 udstillere kæmper om den knebne plads i festivalpalæets to haller og i de to telte, der er tilføjet. Alligevel ville arrangementet formodentlig ikke kunne være her, hvis ikke de udstillende selskaber lejede sig ind i yachter i færgeklassen, der ligger bov mod bov på marinaen udenfor.

28.000 tilmeldt på forhånd
Og selv om dotcom-krisen har ramt udviklerne af mobiltjenester hårdt, strømmer folk til. 28.000 gæster havde tilmeldt sig dagen inden messen startede tirsdag. Alligevel er der forskelle i forhold til de foregående år.

Tidligere refererede årets slagord eller buzzwords til teknologier som WAP eller GPRS. I år refererer det uden sammenligning mest benyttede begreb til økonomi. Alle udstillere hævder at demonstrere teknologier eller tjenester, der fremmer ARPU, hvilket står for Averidge Revenue Per Customer ? gennemsnitlig omsætning pr. kunde.

Brugen af begrebet ARPU markerer et markant skift i telebranchens måde at operere på. For ikke så længe siden målte selskaberne deres succes på antallet af kunder i sikker forvisning om, at flere kunder før eller senere ville føre til større indtægter.

Nu handler det om hurtigt at skabe indtægter. Mobilselskaberne er tynget af gæld efter dyre opkøb og i nogle tilfælde efter at have betalt dyrt for licenser til næste generation af mobiltelefoni. De er overvejende interesserede i investeringer, der kan give sorte tal allerede på næste års regnskab.

Overgang til 3G
Samtidig er mobilverdenen midt i den største overgang siden overgangen fra analog mobiltelefoni til digital. Næste generation af mobiltelefoni ? 3G (3. generation) ? er allerede i drift i Japan og i Europa på Kanaløen Man. Denne teknologi skaber et ensartet mobilmarked over hele verden, og bringer nye spillere på banen.

Dels markerer asiatiske producenter sig aggressivt: De vil ikke en gang til tabe mobilmarkedet til europæerne. Dels rykker store IT-giganter ind ? typisk med lommecomputeren som basis. Alle disse faktorer skaber en meget dynamisk situation ? ængstelige naturer ville sige usikker og kaotisk ? og det er måske grunden til, at deltagerne virker tændte og ved godt mod uanset krisen.

Det kan heller ikke udelukkes, at det sidste år har medført en hårdhændet, men nødvendig aflusning af branchen: Dette års messe står i det muliges tegn, hvor der tidligere har været en del store armbevægelser og luftige visioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere