TDC's priser tvinges 20 procent ned

TDC's priser overfor konkurrerende teleselskaber skal sænkes med 20 procent. Det forlanger Telestyrelsen efter at have analyseret priserne i andre lande.

TDC står til et betydeligt indtægtstab, efter at Telestyrelsen onsdag forlangte en gros-priserne på telefoni, de såkaldte lokale samtrafiktakster, nedsat med 20 procent.

Afgørelsen falder, efter at Telestyrelsen har vurderet tilsvarende priser i landene Storbritannien, Irland og Frankrig.

Lovgivningen giver Telestyrelsen mulighed for at kræve samtrafikpriserne nedsat, hvis det kan dokumenteres, at prisniveauet for tilsvarende samtrafikydelser i andre danske eller udenlandske samtrafikaftaler er lavere end TDC's. Det kaldes "bedste praksis".

- Det vil betyde besparelser i millionklassen for TDC's konkurrenter og dermed skabe grundlag for, at de danske telebrugere får bedre og billigere teletjenester, siger Telestyrelsens direktør Jørgen Abild Andersen.

Da den markante nedsættelse af priserne kommer til at koste dyrt for TDC, har Telestyrelsen foretaget et meget forsigtigt skøn til fordel for teleselskabet, skriver styrelsen i sin afgørelse.

Til glæde for store selskaber

Afgørelsen gælder kun de lokale samtrafikaftaler. Derfor kommer Telestyrelsens indgreb kun de meget store teleselskaber til gode, som køber sig ind på de yderste dele af TDC's netværk, det vil sige de lokale centraler.

Hos en af de store en gros-kunder, Tele2, er man ikke overrasket over Telestyrelsens afgørelse:

- Det er blot et skridt på vejen. Men selvfølgelig er en prissænkning på 20 procent meget væsentlig for et selskab som Tele2, siger informationsdirektør Ebbe Jørgensen til Computerworld Online.

Han vil ikke gætte på, hvor store beløb, Tele2 kommer til at spare, før TDC's nye prisliste ligger klar fra 1. marts.

Telestyrelsen og telebranchen er i øjeblikket ved at lave nye retningslinjer for, hvordan samtrafikken skal takseres.

I stedet for den nuværende "bedste praksis"-model, hvor man sammenligner med andre lande, skal priserne afgøres ud fra en analyse af, hvordan et optimalt telefonnet skal fungere og dermed mere objektive kriterier. Den nye prismodel skal træde i kraft den 1. januar 2003.

Med den nye afgørelse er priserne på den lokale samtrafik faldet med 41 procent siden efteråret 1999, oplyser Telestyrelsen.

Det var ikke muligt at indhente en kommentar fra TDC onsdag eftermiddag.

Relevante links:

Telestyrelsens pressemeddelelse
Telestyrelsens afgørelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere