Konkurstruede kunder tynger netværksbranche

Producenterne af netværksudstyr har milliarder af kroner til gode hos storkunderne. Det vækker bekymring hos analytikere, efter at to store netværksoperatører på kort tid er gået konkurs.

Krisetider i dele af netværksbranchen er ikke nogen nyhed. Alligevel har det rystet den internationale branche, at to store operatører indenfor tre dage gik konkurs og efterlader store tab til producenterne af netværksudstyr.

I sidste måned var det Bermuda-selskabet Global Crossing Holdings Ltd., som anmodede om konkursbehandling. Selskabet var leverandør af IP-baserede tjenester inden for telekommunikation.

Kort efter hejste den mindre amerikanske netværksoperatør McLeodUSA Inc. det hvide flag.

I den samme periode skar adskillige netværksoperatører kraftigt ned på deres investeringsplaner for 2002, og disse begivenheder har tilsammen fået analytikere til at frygte for netværksproducenternes økonomi.

Penge tabt

Global Crossing skal have afviklet gæld for 12,4 milliarder dollars, mens McLeod skal have ryddet en gæld på tre milliarder dollars af vejen.

Begge selskaber regner med at blive gendannet i en ny form, men kreditorerne skal ikke gøre sig forventninger om at få deres penge tilbage.

Imens kan gældslisten gøres op over de store producenter af netværksudstyr.

Lucent Technologies har debitorer for 123 millioner dollars, og franske Alcatel har udeståender for 31 millioner dollars.

Tvivl om fremtidigt salg

Hos Nortel Networks er beløbet 14 millioner dollars, hos Cisco Systems 13 millioner dollars, mens Juniper Networks har 3,6 millioner dollars til gode hos kunderne.

- Deres største bekymring skal imidlertid ikke være de kortsigtede tab på debitorer, siger Ariane Mahler, analytiker ved Dresdner Banks afdeling i London.

- For hvor skal den fremtidige omsætning komme fra, spørger hun og tilføjer, at mange af netværksproducenterne netop er meget afhængige af operatører indenfor den nye generation af netværk og IP-baserede tjenester.

Alle disse forhold kalder på en reaktion fra de plagede producenter af udstyr.

Netværksproducenterne har da også indset problemerne med at binde sig for voldsomt til de store kunder, og Alcatel har netop lanceret en ny type switche, der specielt henvender sig til slutkunderne med tilbud om bedre transmission af tale og video over netværkene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere