IT-Øresund mangler penge

Samarbejdet mellem offentlig forskning og IT-branchens virksomheder bør løbes i gang med offentlige midler. Det mener to af medlemmerne i IT-Øresunds bestyrelse, Anders Christian Andersen, Mondo, og Mads Tofte, IT-højskolen i København.

IT-Øresund mangler penge. Efter mere end et års arbejde er det foreløbig blevet ved ansættelsen af en direktør og et lille sekretariat.

Men det er langt fra nok, hvis IT-Øresund skal opfylde sin vision om at organisere samarbejdet mellem Øresundsregionens IT-forskning på 12 højere læreanstalter og IT-virksomhedernes produktionen for at skabe bæredygtig vækst i IT-branchen. Skal det lykkes, må der offentlige penge på bordet.

Det mener to af de danske medlemmer i IT-Øresunds bestyrelse, administrerende direktør Anders Christian Andersen, Mondo A/S og direktør Mads Tofte, IT-højskolen i København. De understreger sammenfaldet mellem den nye videnskabsminister Helge Sanders (V) tanker og IT-Øresunds vision.

Ikke tiggergang

? Det handler ikke om at gå tiggergang. Men vi må erkende, at arbejdet i IT-Øresund har brug for en ordentlig kapitalindsprøjtning for at komme i gang, og så skal vi nok klare os selv, siger Anders Christian Andersen.

Han fortæller, at IT-Øresund endnu ikke har fået de første 33 millioner kroner på plads. Et beløb, som er forudsætningen for at komme i gang og arbejde hen imod et velfungerende samarbejde mellem IT-forskning og -erhverv.

IT-Øresund er en del af samarbejdsnetværket Øresund Science Region, der forsøger at skabe samarbejde mellem uddannelse, forskning og virksomheder inden for IT, biotek, fødevarer og miljø i Øresundsområdet.

Foreløbig har især samarbejdet på biotek-området haft stor succes gennem Medicon Valley.

IT-Øresund

IT-Øresund repræsenterer IT-forskningen ved 12 universiteter i Skåne og på Sjælland.

Blandt virksomhederne, der i øjeblikket samarbejder med IT-Øresund, er Ericsson, Nokia, Giga, Dantec Dynamics, Axis Communications, C-Tech og Navision.
Lang tradition
? I medico-industrien har man siden 1940?erne haft en tradition for at sponsorere forskning, blandt andet derfor er de i dag så langt i samarbejdet mellem forskning og virksomheder. Men IT-branchen i Øresundsregionen kan ikke vente 60 år på at nå dertil, siger direktør Mads Tofte fra IT-højskolen i København og forklarer hvorfor:

? Vi risikerer, at visionen om, at Danmark skal bygge den fremtidige vækst på videnserhverv, reduceres til, at vi bliver verdens bedste IT-brugernation. Ordningen med sponsorerede ph.d.-studerende er et godt praktisk eksempel på, hvordan der kan skabes et kommercielt bæredygtigt samarbejde mellem forskning og erhverv, siger Mads Tofte.

På den måde kan de ph.d.-studerende bedre få øje på de kommercielle muligheder i deres forskning. IT-højskolens egne ph.d.-studerende eller øvrige forskere ser i øvrigt ikke ud til at have problemer med at få øje på det kommercielle.

? Vi har lavet en undersøgelse, der viser, at 25 procent af IT-højskolens ansatte på ph.d.-niveau eller højere sidste år var involveret i at starte en virksomhed. Så iværksætterånden fejler ikke noget her, slutter Mads Tofte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere