Mandagens aviser om IT

Forsvaret benægter IBM-sikkerhedsrisiko. Netfirma beklager varemangel i e-handlen. Karakterer over sygehuse på nettet.

Forsvaret benægter IBM-sikkerhedsrisiko

En række konsulenter fra IBM deltager i arbejdet med at få implementeret forsvarets nye IT-system DeMars, men de er ikke blevet godkendt ud fra de normale sikkerhedsprocedurer i forsvaret. Flere af konsulenterne har haft adgang til hemmelig stemplet materiale, der ellers kræver godkendelse ud fra det næsthøjeste sikkerhedsniveau i forsvaret. Det er bare ikke sket for IBM-konsulenterne. Den ansvarlige i forsvaret for DeMars-projektet mener ikke, at det er nødvendigt, når der er tale om et projekt. Konsulenterne bliver nu undersøgt af Forsvarets Efterretningstjeneste. IBM har kontrakt på at levere systemet, mens revisions- og konsulenthuset KPMG fungerer som ekstern rådgiver og konsulent. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Netfirma beklager varemangel i e-handlen

Den største forhindring for vækst i e-handel i Danmark er et for ringe udbud af varer at vælge imellem ? ikke forbrugernes utryghed ved sikkerheden ved transaktioner over nettet. Det mener internetvirksomheden Pricerunner, der driver en prissammenligningstjeneste. Direktøren, Henrik Hornstrup, peger endvidere på, at de allermest eftertragtede mærkevarer - såsom B&O og Panasonic ? ikke kan købes online, og det lægger en yderligere bremse på nethandlen. (Erhvervsbladet)

Karakterer over sygehuse på nettet

Fra den 1. marts vil otte danske sygehusafdelinger få offentliggjort oplysninger om kvaliteten af deres pleje og behandling. Det er første skridt på vejen mod et landsdækkende system, der skal omfatte alle afdelinger og privatpraktiserende læger. De otte afdelinger er udvalgt til et pilotprojekt, der er forløber for karakterbogen, som Sundhedsstyrelsen står bag. (Politiken)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere