Aktier: God dag for I-data og Navision

Meget positive udmeldinger fra både I-data og Navision sendte aktiekurserne til vejrs fra morgenstunden. Reaktionen er overdrevet, mener analytiker.

IT-aktierne satte deres præg på Københavns Fondsbørs fredag formiddag. Blandt frontkæmperne lå I-data, der har annonceret en ny rammeaftale om levering af ADSL-modem'er til det tyske, østrigske og schweiziske marked.



Aftalen er indgået af I-datas datterselskab, Eicon Networks, med det tyske firma 1&1 Internet AG, og selskaberne forventer et salg på 100.000 modem'er i 2002.























































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane
Meddelelsen fik I-data-aktien til at stige med næsten syv procent til kurs 35,60.

Også Navision er rigtig godt med efter en positiv fondsbørsmeddelelse fra morgenstunden.



Aktien steg over fire procent til kurs 245 på beskeden om, at Navision har indgået en global alliance med IBM om at levere integrerede e-business løsninger til små og mellemstore virksomheder ved at kombinere IBM?s eServer produkter og Navisions softwareløsninger.



- Vi forventer, at alliancen vil bidrage til vores vækst i de kommende år - blandt andet ved at skaffe os flere forhandlere på globalt plan, sagde Navisions director of corporate communications, Søren Møller Christensen til Computerworld Online tidligere på dagen.



Overdrevet

De store stigninger kommer dog bag på en af de iagttagere, der følger IT-virksomhederne på fondsbørsen:



- Det er virker umiddelbart som en overdrevet reaktion i forhold til tyngden i de meddelelser, siger analytiker Klaus Friis, Enskilda Securities.



Overraskende var også Columbus IT Partner, Simcorp og Danionics højt på strå fra morgenstunden med stigninger på henholdsvis ni, fem og fire procent.



Stigningerne dækker dog kun over moderat handel, men viser alligevel, at danske IT-aktier ikke slavisk behøver at følge det amerikanske teknologi-indeks Nasdaq, som oplevede et fald torsdag.



I den modsatte ende af skalaen faldt 2M Invest fredag formiddag med næsten fire procent til kurs 24,40, og GN Store Nord faldt godt to procent til kurs 41,20.



Klokken 11 var KFX-indekset faldet 1,37 point til 266,70, mens vækstindekset KVX var steget med 0,34 point til 436,14.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere