Hands Danmark vokset i betydning

Forhandleren af blandt andet Navision, Hands, indkasserede et underskud før skat i fjerde kvartal på 11,6 millioner norske kroner mod et overskud året før på 12,7 millioner norske kroner. I Danmark var der en stor tilgang af ordrer i kvartalet, hvor omsætningen blev tredoblet i forhold til året før ? blandt andet grundet opkøb.

I konsulenthuset Hands ? der blandt andet forhandler Navision ? vejer det danske marked efterhånden stadig tungere i betydning, hvilket fremgår af tallene for Danmark i det netop overståede fjerde kvartal.

Her havde den norske koncern med 800 ansatte nemlig placeret den største andel af sin omsætning. Den var på 76,1 millioner norske kroner, hvilket var en kraftig vækst i forhold til omsætningen på 27,1 millioner norske kroner i samme kvartal året før. Det skyldes dog især opkøb af virksomheder i løbet af året.

Dog noterer selskabet, at den danske del oplever et pres på priserne ? både på konsulentforretningen og på indtjeningen på salget af licenser. Konsulenthuset har i 2001 fokuseret på såkaldt nordiske storkunder med en global forretning, og her har der været en ?betydelig vækst? i det arbejde, som bliver organiseret fra Danmark.

Trængt marked

Den samlede omsætning blev på 184 millioner norske kroner mod 122,5 millioner norske kroner i fjerde kvartal 2000. Langt hovedparten af væksten fandt dermed sted i Danmark med væksten på næsten 50 millioner norske kroner, hvorimod omsætningen kun steg med fem millioner norske kroner i Norge ? fra 60 til 65 millioner kroner.

På det svenske og finske marked steg omsætningen fra 35,2 millioner norske kroner til 42,7 millioner norske kroner i fjerde kvartal 2001.

Det gav et underskud på 11,6 millioner norske kroner mod et overskud året før på 12,7 millioner norske kroner, fremgår det af selskabets kvartalsrapport.

Hands agerer på et trængt marked, hvilket illustreres af, at selskabets resultat før afskrivninger (EBITDA) blev 3,5 millioner norske kroner, der gav en EBITDA-margin på 1,9 procent. I 2000 var den på 10,2 procent baseret på et resultat på 12,5 millioner kroner.

På det norske marked var der stor usikkerhed hos kunderne, hvor flere udsatte planlagte projekter, mens forretningen i Sverige stabiliserede sig i kvartalet ? blandt andet grundet fyring af 45 ansatte.

For hele 2001 viser de foreløbige tal en omsætning på 673 millioner norske kroner mod 442 millioner norske kroner i 2000. Det gav en EBITDA-margin på 4,2 procent mod 4,1 procent for 2000. Resultat før skat var et minus på 11,1 millioner norske kroner mod et overskud året før på 46,7 millioner norske kroner.

Det første halvår af 2002 forventer Hands ingen større vækst, da markedet vil være præget af stor usikkerhed, men fra og med tredje kvartal forventer koncernen, at investeringslysten tager fart igen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere