Industrien skal kommunikere bedre

IT-branchen fremviser i disse dage et broget sortiment på den årlige Teknik & Data-messe i Odense. Målgruppen er industrien og industriens samarbejdspartnere, som skal være bedre til at kommunikere med hinanden.

Odense: Det er en lukket fest for de indviede, der indtil torsdag aften er i gang i Odense Congress Center. Teknik & Data-messen er for fagfolk, der typisk kommer fra virksomheder, der knytter IT sammen med produktionen.


Teknik & Data blev sidste år besøgt af over 11.000 fagfolk.

Nøgleordet er kommunikation mellem virksomheder og mellem deres IT-systemer.

- Jeg er overbevist om, at virksomheder vil samarbejde anderledes tæt i fremtiden. Det traditionelle kunde- og leverandørforhold vil blive opbrudt, og et tværgående samarbejde og afhængighedsforhold vil blive oparbejdet, sagde formanden for Dansk Industri, Johan Schrøder, ved messens åbning tirsdag morgen.

- I den forbindelse er det vigtigt, at IT-systemerne også understøtter det samarbejde, tilføjede Johan Schrøder.

Produkter til styring af virksomheden, det vil sige ERP-systemer, var derfor også rigt repræsenteret med firmaer som SAP, IFS, EDS, Navision, EDB Gruppen og mange flere.

SAP fremstød

SAPs prangende stand, bygget i træ og stål i to etager, markerede et nyt fremstød for at kapre mindre virksomheder til kundebasen og dermed lægge noget af imaget fra sig om, at SAP kun beskæftiger sig med meget store og komplicerede virksomheders IT-systemer.

Hos IFS tiltrak man sig opmærksomhed med en minigolfbane, der gjorde tilværelsen usikker for omkringstående mennesker og fladskærme, når kuglerne fløj gennem luften.

Fokus var på portalløsninger, hvor hver enkelt medarbejder skræddersyer sin egen indgang til ERP-systemet. Det er ikke længere en nyhed, men IFS har fortsat udviklingen med at koble stadig flere elementer ind i portalen:

- Det bliver muligt at hente flere og flere moduler ind i et samlet overbliksbillede, ligesom vi nu kan give adgang til programmer uden for vores egne systemer, eksempelvis Lotus Notes. På samme måde udvides muligheden for at give kunder eller leverandører adgang til specifikke områder af systemet, forklarer projektleder Carsten Kaaber, IFS Danmark.


Psion viste stregkodelæseren, som monteres på armen, så begge hænder holdes fri. Virksomhedens centrale IT-system henter dataene via trådløst netværk.
Fotos: Jens Bertelsen

Det skal være trådløst
En af produktnyhederne på hardwaresiden kom fra Psion, hvor konsulent Jan Carlsen (billedet) præsenterede stregkodelæseren, der monteres på armen, så begge hænder holdes fri.

Apparatet sender informationerne videre til en basestation i et trådløst netværk, og dataene samles centralt i virksomhedens IT-system.

- Det industrielle marked efterspørger nogle andre produkter end dem, de traditionelle IT-firmaer kan levere, forklarer Jan Carlsen og viser noget, der ligner en forvokset Palm, men som har indbygget stregkodelæser og kan kommunikere via infrarød port, netværksstik, trådløst netværk og snart også via GPRS over mobilnettet.

Effektiv med GSM

Virksomheden Wireless Communication ApS distribuerer små GSM-kort, der i princippet rummer samme teknologi, som findes i en mobiltelefon. Kortene kan i stedet indbygges i hvilket som helst apparatur og sende data over mobilnettet.

- Det lyder som om, at det er forbundet med store omkostninger, men løsningen er interessant for virksomhederne, der er villige til at betale lidt ekstra for et mere effektivt produkt. Hvis man kan undgå at sende en medarbejder ud på en mark for at kontrollere, om pumpen stadig kører nede i en brønd, så er det en god forretning, siger Birk Rommelhoff, produktchef i Wireless Communication.

Udover udbredelsen af GPRS, der er en always-on teknologi, som konstant holder linjen åben til et GSM-apparat, handler udviklingen i øjeblikket om at få teknologien til at fylde mindre og bruge mindre strøm, forklarer Birk Rommelhoff.

Det er 14. gang, der afholdes Teknik & Data-messe i Odense Congress Center, og sidste år deltog over 11.000 fagfolk. Desuden afholdes en række seminarer og faglige seminarer. Messen lukker torsdag klokken 17.

Relevant link:

Teknik & Data 2002




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere