SAP leverer solidt regnskab

De foreløbig tal for fjerde kvartal og 2001 som helhed vidner om et godt år for tyske SAP. Salget steg med 17 procent ? og især omsætningen for konsulentydelser og vedligeholdelse trak op med en stigning på 27 procent.

Vækstraterne for den tyske gigant inden for virksomhedssystemer, SAP, er måske ikke de samme som for blot to år siden, men alligevel fine nok for 2001 til, at den økonomiske afmatning på globalt plan ikke skriger ud mod betragteren.

Softwareselskabet offentliggjorde onsdag morgen de foreløbig tal for fjerde kvartal og hele 2001 ? og vækstraterne er to-cifrede på de fleste af virksomhedens forrretningsområder.

For året som helhed steg salget således med 17 procent i forhold til 2000 ? og nåede dermed op på 7,34 millarder euro (54,5 milliarder kroner). Det baserer sig på en stigning i indtægterne fra licenser på fem procent, mens områder som konsulentydelser og vedligeholdelse øgede omsætningen med 27 procent, efterfulgt af serviceområdet med en vækst på 25 procent.

De foreløbig tal beretter om vækst i alle de regioner, hvor SAP opererer med salg af software. I Europa, Mellemøsten og Afrika øgede selskabet sin omsætning med 23 procent til 3,8 milliarder euro (28,4 milliarder kroner), i Nord- og Sydamerika med 12 procent til 2,7 milliarder euro (20 milliarder kroner) og i Asien med ni procent til 841 millioner euro (6,2 milliarder kroner).

Forventer 15 procents vækst i 2002

Fjerde kvartal blev et af de bedste for selskabet nogensinde med en stigning i salget på otte procent til 2,3 milliarder euro (17,2 milliarder kroner). Nettoindkomsten blev på 379 millioner euro (2,8 milliarder kroner) ? og ville have været langt større, såfremt ikke SAP havde tabt 41 millioner euro (304 millioner euro) på sine 20 procent af aktierne i den amerikanske softwarevirksomhed Commerce One.

Regnskabet har været ventet med længsel af analytikere af markedet for ERP, fordi SAP ikke villet komme med sine forventninger til 2002 de seneste måneder.

Nu linder selskabet på klædet og anslår en vækst i omsætningen på 15 procent for året, der bliver udfordrende, som SAP skriver i sine bemærkninger til tallene.

Relevant link:
SAP på børsen i Frankfurt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere