Ansatte bruges som fotomodeller

Accenture bruger sine medarbejdere som fotomodeller i annoncer og markedsføring. Firmaet vil have, at det er medarbejderne selv, der tegner deres ansigt udadtil. Udvælgelsen af modeller sker blandt andet ud fra uddannelsesbaggrund.

Der er ikke professionelle fotomodeller i stillingsannoncerne fra konsulenthuset Accenture. Det er medarbejderne selv, der lægger navn og ansigt til virksomhedens rekrutteringskampagner.

Det var det også, da konsulenthuset sidste år søgte en intern IT-supporter via annoncer i Berlingske Tidende og en række job-hjemmesider. Der kom flere end 80 ansøgere til stillingen, og fem blev udvalgt til en samtale.

? At kun fem kommer til samtale, er ikke et udtryk for, at der ikke var mange kvalificerede til jobbet. Fra starten bestemmer jeg mig for, hvor mange der skal til samtale, afhængig af job-typen, og det var uhyggeligt svært at vælge, hvem der skulle videre i processen, siger Maj-Britt Maltesen, som er ansvarlig for rekrutteringsafdelingen hos Accenture.

Ansigt udadtil

Accenture skiftede sidste år navn fra Andersen Consulting og flyttede ind i et nybygget domicil i Kalkbrænderihavnen i København. Den gode beliggenhed med udsigt over Øresund er et af argumenterne, når Accenture profilerer sig.

? Ja, selvfølgelig bruger vi stedet her, når vi skal fortælle, hvem vi er. Men det er medarbejderne selv, der tegner vores ansigt udadtil. Jeg går rundt blandt kollegerne og udvælger en 40-50 forskellige typer, blandt andet ud fra deres forskellige uddannelsesmæssige baggrund. De bliver spurgt, om de har lyst til at blive fotograferet, og det siger de fleste ja til. Så sender vi dem til en fotosession hos en professionel fotograf. Af de 250 billeder, jeg får tilbage fra fotografen, vælger jeg dem, der skal bruges i vores jobannoncer, fortæller Maj-Britt Maltesen.

De ansatte kan efterfølgende få kopier af billederne med hjem til familien.

På karrieremesser sidste år hængte Accenture fotostater op med billeder af de medarbejdere, der også rent fysisk var til stede på messen.

? Vi fik positiv respons på, at de medarbejdere, der reklamerede for os på de store billeder, var de samme som dem, man kunne snakke med på vores stand. Det gør det mere personligt, mener Maj-Britt Maltesen.

Ingen personlighedstest

Accenture bruger slet ikke personlighedstest, når de ansætter.

? Vi evaluerer det hvert år på et møde, men indtil videre har vi ikke fundet argumenterne for at begynde at bruge personlighedstest. Med lange, faglige og personlige samtaler bør vores interviewere være erfarne og dygtige nok til at finde den rigtige profil hos ansøgerne, siger hun.

Headhunter-bureauet kommer først ind i billedet, når specialiststillingerne skal besættes. Som tommelfingerregel ansættes nyuddannede og folk med op til fem års erfaring af Accenture-interviewere uden hjælp udefra. Ved stillinger, der skal besættes af folk med mere end fem års erfaring, bliver headhunteren inddraget.

IT-supporteren, som fik jobbet fra annoncen, er bror til en Accenture-konsulent. Det er der ikke noget nepotistisk i, for bedste m/k får jobbet, siger Maj-Britt Maltesen.

Accenture havde i øvrigt sidste år en nettovækst på 40 procent i medarbejderstaben og har nu flere end 300 ansatte.

Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere