Aktier: Navision går mod strømmen

For anden dag i træk dykker IT-aktierne med Maconomy, Columbus IT Partner og i-data i spidsen. Midt i gevinsthjemtagningen holder Navision dog stand grundet gunstige meldinger fra forhandlere og den britiske konkurrent Sage.

Investorerne har taget over, hvor de de sluttede mandag med at sende de danske kurser nedad. Det afspejler sig i KFX-indekset, der er faldet med 2,02 procent til 260,33 - og endnu mere i indekset for vækstvirksomheder KVX, hvor faldet er 13,08 procent til 414,94.


Ifølge bankernes markedskommentarer er der dels tale om fortsat nervøsitet oven på den amerikanske nationalbankdirektør Alan Greenspans advarede ord i fredags, der igen mandag fik Nasdaq til at falde med 1,54 procent. Dels er der gang i den "sædvanlige gevinsthjemtagning", som analytiker ved Spar Nord Bank, Poul Henrik Svendsen udtrykker det.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

På en dag med kursfald er det kun Navision, der holder skansen med en kursstigning på 0,8 procent til kurs 240 - og det skyldes gode nyheder, påpeger han.

Navisions ERP-konkurrent på segmentet for mindre og mellemstore virksomheder, Sage, meldte mandag ud med positive forventninger til ERP-markedet i andet og tredie kvartal.


- Sage mener, at ERP-markedet vender. Desuden har flere Navision-forhandlere kunnet pege på et godt salg af selskabets produkter, forklarer han.


Navision glæder sig givetvis over meldingen efter en mandag med et gedigent kursfald på 14 kroner til kurs 243. Fair nok, mener Sydbank i sin markedskommentar i dag, da banken vurderer, at aktien har været overkøbt.


Som nævnt bliver der hentet profit hjem på de højdespringende aktier fra sidste uge, som har måttet holde for kursdykkene. Maconomy faldt i går 13,9 procent til kurs 28 - og er fortsat nedad med 15 procent til kurs 23,8.

I-data gik ned med 10 procent mandag til kurs 39,5, mens det i dag hedder 6,3 procent til kurs 37.

Endelig har Columbus IT Partner fået en tur ned med 10 procent til kurs 27 i løbet af formiddagen.


2M Invest sank mandag med 6 procent til kurs 26,6 - og er fortsat med 4,9 procent til kurs 25,3. GN Store Nord er gledet med 2,9 procent til kurs 51, mens TDC blot har bevæget sig ned med 0,9 procent til kurs 275.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere