Derfor går Conni Simonsen

Set med analytikerøjne går Conni Simonsen fra topposten i Ericsson Danmark, fordi hendes råderum er blevet for lille efter massive fyringer og omvæltninger i koncernen. Hendes afsked med Ericsson ventes desuden at betyde et farvel til formandsposten i ITEK.

Den 45-årige civilingeniør Conni Simonsen har sat punktum for 17 års uafbrudt karriere i L. M. Ericsson, sluttende med tre år som øverstbefalende i Ericsson Danmark. De nærmere forklaringer på, hvornår og hvorfor dette punktum blev sat, har Conni Simonsen valgt overlade til andre at gætte på.

Men sikkert er det, at hun for allersidste gang optræder som administrerende direktør i Ericsson Danmark på mandag den 14. januar.

En af de, der vover at gætte på årsagerne til Ericsson-afgangen, er John Strand. Som indehaver af firmaet Strand Consult har han fulgt Conni Simonsens arbejde tæt:

- Der ingen tvivl om, at hun har lavet et i mange henseender fint stykke arbejde. Men hendes organisation er blevet barberet mere og mere, og hun har skullet fyre i hobetal på alle niveauer. Dermed har Ericsson Danmark forvandlet sig til Ericsson Malmø Vest. Ansvaret er blevet gravet væk under hende. Nu orker hun måske ikke mere, lyder John Strands vurdering.

Hvordan synes du, hun har navigeret virksomheden gennem det seneste års krise?

- Hun har skullet gennemføre tingene fra diktat. Danmark er jo kun et lille tandhjul i den globale omstillingsproces, koncernen gennemgår. Nogen kommer i klemme, og det var blandt andre Conni Simonsen, siger John Strand.

Ericssons nordiske pressechef Ole Selchau medgiver, at Conni Simonsens rolle har forandret sig meget i løbet af hendes tid som administrerende direktør.

- Nu er det den nordiske ledelse, som har det overordnede ansvar - det er i princippet blevet til en matrix-organisation på globalt plan.

Er det så Sverige, der bestemmer nu?

- Nej, man kan ikke sige, at det er Sverige, der bestemmer. Hvert land har oplevet et reduceret ansvar, men der er forskellige ansvarsområder for forskellige lande, siger Ole Selchau.

Han understreger, at beslutningen om Conni Simonsens afgang er blevet taget i overensstemmelse mellem hende og den nordiske ledelse.

ITEK: God ambassadør
Fratrædelsen i Ericsson fører formentlig også til et andet farvel for Conni Simonsen. Siden december 2000 har hun repræsenteret og agiteret for sin branche som formand i branchefællesskabet ITEK under Dansk Industri.

Direktør i ITEK, Tom Togsverd, oplyser, at formænd normalt træder af, hvis de forlader deres job på en medlemsvirksomhed i ITEK - "medmindre man meget hurtigt finder et andet job i branchen".

Hvor stor betydning har det haft, at formanden var topchef i Ericsson?

- Det er vigtigt for os, at formanden er topchef i en vigtig virksomhed. Conni Simonsen har været en fantastisk god ambassadør for ITEK. Hun har været meget optaget af at forklare politikere og omverdenen, at IT ikke er stanglakrids, som vi bare vil have solgt, men også noget samfundsnyttigt, siger Tom Togsverd.

Conni Simonsen har ikke løftet sløret for, hvilken vej hendes karriere går nu. Men Tom Togsverd vurderer, at hun står højt på headhunternes hitlister.

- Jeg er sikker på, at vi vil se hende i en anden virksomhed om kort tid. Og jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi ser hende i vores medlemskreds igen, siger han.

John Strand vurderer også Conni Simonsens jobchancer som rigtigt gode.

- Hun har tre ting, som meget få andre har: Hun er kvinde, hun har haft et topjob og hun har en baggrund i teknologiverdenen. Desuden har hun været med til at gennemføre de onde beslutninger, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere