Til hedt computerbal i Nordjylland

Man tager 2500 computerentusiastiske hankønsvæsener fra Nordeuropa, tilsætter en ørefuld tunge technorytmer og lige dele Coca-Cola og chips. Det hele smages til med en 50 Mbit internetforbindelse og blandes godt i tre store lagerhaller ved mere end almindelig lummer temperatur i tre døgn. Så har du The Party 2001 ? veltilberedt.

På parkeringspladsen uden for Aars Messecenter kæmper en frostsprængt tysker sig igennem snedriverne i knælange shorts. Jeg følger efter ham for at finde indgangen til verdens største computerfestival, The Party, der for tiende år i træk samler demoscenens aktører og rapfingrede gamere fra Helgoland til Helsingfors.

Allerede indenfor slipper tyskeren fra mig, da jeg skal have et adgangsarmbånd af Kulmule. Det hedder hun faktisk - pigen der tager imod ved informationsskranken.

Overfor sidder en asiat fra hardwarefirmaet Asus, der er hovedsponsor for Festen. David Wu er sammen med en kollega er fløjet fra Taiwan til Stockholm, hvorfra de har kørt i en lejet bil til Aars.

- Vi er her for at promovere nye produkter og for at assistere de partydeltagere, der har problemer med deres hardware, siger han på noget, der kunne minde om engelsk.

Kondensvand i computeren

Da jeg fortsætter ind i hal 1, går det op for mig, hvorfor tyskeren fra parkeringspladsen havde shorts på. En ram dunst af drengeværelse rammer mit fjæs, mens varmen får min krop til at føle sig som en krystaltunet 486?er uden behørig blæser.

Samme følelse har tydeligvis ikke indfundet sig hos de mange deltagere. Eller også er de blot for opslugte til at bemærke andet end aktiviteterne på de blå skærme, der er eneste lys i den mørke hal.

Men der er varmt. Så varmt at flere har haft problemer med kondensvand i deres computere, fortæller Michael Jørgensen. Han guider mig rundt mellem endeløse rækker af digitalt isenkram, der kæmper om bordpladsen med fortabte chipsposer og tomme Cola-containere.

At Coca-cola er hofdrikken for The Party mærker de også i den nærliggende Fakta. Den har solgt ligeså meget cola på en halv dag, som den normalt sælger på to uger, oplyser butikkens souschefen Alice Høgh.

Universitetet på flirtetur

Men den lokale discountbutik er ikke ene om at lukrere på den homogene forsamling.

Repræsentanter fra Aalborg Universitet har for andet år i træk fundet vej til Aars for at reklamere for en bred vifte af IT-relaterede uddannelser.

- Du kan kalde det en form for direct marketing, siger Hans Houmøller, der selv læser informatik på 8. semester.

Mange af deltagerne går rundt med en datalog eller en elektroingeniør i maven, som specialestuderende fra universitetet forsøger at modne med foredrag.

- På den måde kommer der også et fagligt indhold på The Party for dem, der er trætte af at glo ind i skærmen. I går afholdte vi en konference om, hvordan man programmerer kunstig intelligens i spil, siger Hans Houmøller.

Nostalgisk rugbrød

Da jeg bevæger mig videre kommer jeg forbi ?Welli? alias Anders Bloch, der sidder og hamrer på et rugbrød ? altså en Commodore 64. For de teknisk interesserede er der tale om en maskine med en processorhastighed på 0,973 Mhz, 64 kilobyte ram og tre lydspor.

- Jeg bliver ved med at bruge 64?eren, fordi det er sjovt at se, hvad man kan presse den til. De begrænsninger, maskinen har, gør det ekstra udfordrende at skabe noget, siger Anders Bloch.

Han har dog en pc?er stående ved siden af rugbrødet.

En af Festens arrangører, der pludselig har slået følge med mig rundt i hallerne, fortæller, at nogle smarte C64-programmører fra The Party har fundet på at udnytte den regnekraft, der sidder i styringschippen på det eksterne diskettedrev. Den er nemlig identisk med hovedprocessoren i en VIC 20, og kan derfor bidrage med en betydelig mængde regnekraft.

Den sejlivede Commodore 64?er fra midtfirserne er således samlingspunkt for en stor gruppe fanatikere, der på The Party dyster om at kreere den bedste demo eller grafik-stump på hjemmecomputeren.

Men kultfænomenet har også inspireret et par datalogistuderende fra Københavns Universitet, til at danne bandet Press Play on Tape, der med almindelige musikinstrumenter opfører soundtracks fra gamle 64?er-spil.

- Det startede lidt som en joke, da vi spillede for første gang sidste år. Men selvom vi ikke havde øvet os særlig meget, blev vi mødt med stor begejstring, siger Søren Trautner Madsen.

Han er trommeslager i det seks mand store band.

Press Play on Tape vil senere i aften trykke den af på scenen i hal 1 samtidig med, at bandet udgiver cd?en med albumtitlen ?Loading Ready Run?.

Ingen frygt for pirat-razzia

Sidste stop inden mine vinterdæk igen kommer på overarbejde i det tilsneede føre, er et kort visit hos en af de to hovedarrangører, der sidder i bestyrelsen for The Party. Troels Riis Poulsen har været en del af the Party siden festen startede i ?91.

Han mener at kunne ane en udvikling, hvor deltagerne lægger større vægt på at lave nogle gode bidrag til konkurrencerne frem for blot at spille.

- Vi kan se på de bidrag, der kommer til konkurrencen, at kvaliteten er steget. Dette er ikke et gamerparty, siger han.

Antipiratgruppen, der i efteråret kom på uanmeldt besøg på et netparty i Esbjerg, giver ikke arrangørerne julestress.

- Antipiratgruppen skal være velkommen til at se, hvordan vi afvikler det her. Vi har gjort vores gæster den tjeneste at udspecificere, hvad der er legalt i Danmark. Desuden overvåger vi løbende netværket og skrider ind, hvis der foregår noget ulovligt, siger Troels Riis Poulsen.

The Party 2001 begyndte den 27. december. Kabler og stik blev trukket ud igen den 29. december.

Relevant link:
The Partys websted




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere