Digitalt tv: Alle venter på alle

Interaktivt tv er teknologisk muligt, men hverken TDC Kabeltv eller Telia Stofa mener, at det danske marked er klar.

Digitalt tv og interaktive tjenester til fjernsynet er et af de områder, hvor der er langt imellem, hvad der er teknisk muligt, og hvad man rent faktisk kan få. Alle de større dekoder-producenter kan vise intelligente modeller, der er i stand til at formidle en vifte af tjenester fra video-on-demand til e-handelsløsninger til tv?et, og disse løsninger er i begrænset omfang i drift i såvel USA og Canada som i England.

Herhjemme er det imidlertid begrænset, hvad kabel-tv kunderne kan. Mest kendt er TDC KabelTV?s Selector-løsning, men Telia Stofa har et par lignende dekodere. Fælles for dem alle er, at de efterhånden har mindst et par år på bagen. Og TDC KabelTV og Telia Stofa melder samstemmende ud, at de på den ene side er sikre på, at den interaktive tv-fremtid nok skal komme ? på den anden side, at markedet ikke er klart endnu.

? Den gode nyhed er, at vi har fået et større antal digitale kanaler. De fylder mindre, og det har givet plads til en række specialtilbud: Betalingstilbud som filmkanaler og tilbud til snævre kundegrupper som fremmedsproget tv til etniske grupper. På den måde udfylder overgangen til digitalt tv en del af målsætningerne bag lovgivningen om lokal-tv: Nemlig at der skal være et bredere udbud til snævre interesser, siger markedsdirektør Jes Nicolajsen fra TDC KabelTV.

Hvad angår interaktivt tv, har der dette efterår været gjort forsøg med forbrugerprogrammer på DR, men der har, som markedsdirektøren siger, ?ikke været noget, der har fået folk til at strømme ud for at købe dekodere?.

? Interaktivt tv er i sin vorden: Programudbyderne skal lære mulighederne at kende. I øjeblikket er vi i en ?hønen-og-ægget-situation?: Udbyderne vil helst vente med at investere i tjenester, indtil der kommer kunder, mens kunderne venter på tjenester, siger Jes Nicolajsen.

? Det, der skal til, er formodentlig flere enkelttilbud, som kunderne er villige til at betale for i stil med Nielsen/Tyson-kampen, siger han.

Sværere end i udlandet

Tendensen til, at digitalt tv i første omgang bliver anvendt til at skabe tilbud til brugere med specialinteresser, er ifølge direktør Ole Simonsen fra Telia Stofa international. Men derudover mener han, at Danmark er et særligt vanskeligt marked for betalings-tv.

? Vi har et bredt grundudbud i forhold til udlandet, hvilket formodentlig er årsagen til, at danskerne generelt er mindre motiverede for at betale ekstra for tv end for eksempel amerikanerne, siger han.

? Vi tror stadig på både internet via tv og handel fra fjernsynet, men dekoderne skal ned i pris, tilføjer Ole Simonsen.

Til gengæld føler Stofa-direktøren ikke, at de forskellige tilbud om tv over internet udgør en trussel mod denne udvikling.

? Pc?en er jo på mange måder en videreudvikling af skrivemaskinen. Den giver ikke de samme muligheder for fællesoplevelser som tv?et, der fortsat vil være kommunikationsmediet, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere