Ligestilling blandt IT-ordførerne

Stor udskiftning blandt IT-ordførerne - kun to gengangere fra før valget. Udskiftningen har givet plads til mange kvinder, hvoraf især en er en politisk sværvægter.

Ligestillingen har efterhånden indfundet sig blandt de IT-politiske ordførere på Christiansborg. En rundringning, som Computerworld Online har foretaget, viser, at fire ud af Folketingets otte partier, har sat kvinder til at føre ordet i IT-politiske spørgsmål.

Og det er en styrke i forhold til det omgivende samfund, mener Enhedslistens nyudnævnte IT-politiske ordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, der også har ligestilling som stofområde.

- Med ligestillingen blandt IT-ordførerne er der større sandsynlighed for, at vi kommer til at repræsentere de forskellige grupper i samfundet. Og det er da en styrke, at Folketingets udvalg dækker de forskellige behov, der er i samfundet, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Umiddelbart tror hun dog ikke, at det får indflydelse på den førte politik.

- Rent politisk får det ikke den store betydning, at der nu er ligestilling blandt IT-ordførerne, medmindre man behandler specifikke kvindespørgsmål i forbindelse med IT, siger hun.

Kristeligt Folkeparti har også skiftet IT-politisk ordfører. Før valget hed hun Tove Videbæk. Nu hedder hun Bodil Kornbek, og er i Folketinget for første gang.

- Det er godt, at der kommer lidt mere bredde på IT-området forstået på den måde, at det er skidt, hvis IT-politikken kun bliver tegnet af en bestemt gruppe mænd, siger Bodil Kornbek.

- Rent indholdsmæssigt tror jeg dog ikke det betyder noget for IT-politikken, siger hun.

Morten Homann er SF?s nyvalgte IT-es. Han glæder sig til at tage fat på et område, der endnu ikke kender sin form.

- I modsætning til andre områder som socialpolitik, der har eksisteret i 70 år, er IT et område, hvor der i højere grad er mulighed for kreative løsninger ? det er mere sprælsk. Der er stadig rig mulighed for at forme, hvad dansk IT-politik virkelig handler om, siger Morten Homann.

Han er positiv over mand-kvinde fordelingen blandt IT-ordførerne.

- Jeg ser det som et tegn på, at IT efterhånden er noget, der vedkommer os alle sammen, siger han.

Venstre har så mange medlemmer i Folketingets Forskningsudvalg, at de har valgt at dele IT-ordførerskabet op i to.

Anders Møller tager sig af Det Digitale Danmark, mens Tina Nedergaard fører ordet på alt, der har med telesektoren at gøre.

De konservative har hentet en politisk veteran i form af Pia Christmas-Møller til at tage sig af det IT-politiske.

Kun to af Folketingets partier har beholdt sine IT-politiske ordførere fra før valget. Det gælder Det Radikale Venstre, hvor Morten Helveg Petersen fortsat vil føre ordet på IT-området, og Socialdemokratiet, der har Thomas Adelskov som IT-ordfører. Den post delte han før valget med en anden socialdemokrat, Ole Hækkerup, men han blev ikke genvalgt til Folketinget.

Dansk Folkeparti havde ved redaktionens deadline endnu ikke besluttet, hvem der skal være partiets IT-politiske ordfører. Derfor er det indtil videre gruppeformand Kristian Thulesen Dahl, der sidder på den post.

































Partiernes nye IT-ordførere
Enhedslisten: Pernille Rosenkrantz-Theil, 24 år,
nyvalgt til Folketinget
SF: Morten Homann, 27 år, nyvalgt til
Folketinget
Socialdemokratiet: Thomas Adelskov, 37 år,
genvalgt til Folketinget
Det Radikale Venstre:
Morten Helveg Petersen, 35 år,
genvalgt til Folketinget
Kristeligt Folkeparti: Bodil Kornbek, 40 år,
nyvalgt til Folketinget
 
Det Konservative Folkeparti: Pia Christmas-Møller,
40 år, genvalgt til Folketinget
Venstre: Anders Møller, 29 år, nyvalgt
til Folketinget

Venstre: Tina Nedergaard, 32 år, nyvalgt til Folketinget


Dansk Folkeparti: Kristian Thulesen Dahl, 32
år, genvalgt til Folketinget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere