Comdex: eBay som enlig stjerne

Blandt Comdex-messens eneste rejsende fra dot-com-himmelen finder man eBay. Selskabet har succes med sin forretning, er ledet af en professionel og smuk kvinde. Og så fik auktionsstedet en glødende israelsk fan, der har en plan med Danmark.

Ebay er internetdrømmen materialiseret. En simpel og indlysende idé, der kun kan lade sig gøre på nettet. Det er alverdens købere og sælgeres site, og siden virksomheden for fem år siden stillede en markedsplads til rådighed, har sneboldseffekten for alvor taget fat.

Med en omsætning på 300 dollar i sekundet i USA kan eBay alt det, vi ellers har lært er umuligt på nettet. Ebay kan få folk til at betale.

Derfor er selskabets bestyrelsesformand og administrerende direktør siden 1997, Meg Whitman, som den eneste internetstjerne inviteret til at være hovedtaler ved årets Comdex-messe i Las Vegas.

Min sidemand i Hilton-hotellets store sal er en israelsk IT-chef, Ofer Raviv. Han er kommet for at høre, hvad Meg Whitman kan fortælle om e-handelsstrategi på nettet.

Det samme gælder tre unge piger, der alle kommer fra et konkurrerende auktionssted på nettet, Ubid.com.

- Naturligvis skal vi være her for at lure nogle af eBays tricks. eBay er et stort forbillede for os, siger Lynde Gillis, der er reklamechef på Ubid.com.

- En kineser, der kalder sig selv Tom Bruse, er flyttet fra Folkerepublikken til Californien, men arbejder for flere kinesiske webfirmaer. Også han håber, der drysser lidt troldomskunst fra scenen til række 13 yderst.

-Vi har brugt mange penge på at bygge e-handelsløsninger. Men intet synes at virke, siger han.

Reklameshow
Men der kommer ikke mange guldkorn fra scenen. Som de fleste andre hovedtalere ved Comdex, Bill Gates og Larry Ellisson etc., bliver de 45 minutter brugt på reklame.

- Vi er de bedste. Det har været et eventyr. Vores kunder er de virkelige entreprenører. Alle kender eBay, og nu skal I se en lille film, der viser, hvad jeg mener med det, siger Meg Whitman, hvorefter en lang række kändisser fra Jay Leno til Larry King i en video nævner ordet eBay.

Man kan da heller ikke være i tvivl om eBays succes. På blot tre år er virksomheden vokset fra at sælge 300 forskellige produkter til i dag at håndtere mere end 16000 forskellige ting. Hvor det før kun var private og især samlere, der besøgte eBay, omfatter kundegruppen i dag både store og små virksomheder samt offentlige institutioner. Alene i det sidste kvartal er der kommet 3,5 millioner nye brugere til, så der i alt i USA er 38 millioner handlende på webstedet.

Sådanne tal skaber respekt, og klapsalverne og hurraråbene lød også på passende amerikansk vis.

Varmt tøj til Danmark
Med en kundemasse af den størrelse vokser nye ideer og muligheder frem. Endnu en videopræsentation bliver tændt. Dennegang om en mand fra en lille sydstatsflække med et budskab, der går rent ind hos min israelske sidemand.

Musikken er Ry Cooders langsomme slideguitar. Stedet en næsten uddød lille by i Mississippi, hvor man ikke kan krydse grusvejen til saloonen for bar vindhekse, mudder og søvnige hunde. Fra baglokalet i en lille lukket butik fortæller vores sydstatsmand, at han her sidste år begyndte et mindre erhvervseventyr takket være eBay. Manden var dengang i besiddelse af en ladning læderjakker, men kunne naturligvis ikke komme af med de mange jakker i den skoldhede by i USAs sydlige hjerte. Solen og de manglende kunder gjorde det svært. I kan gætte jer til resten: Manden køber en computer, kommer på nettet og bortauktionerer jakkerne for langt mere, end han har givet for dem. Og vupti. I dag har han et kæmpe lager i byen og sælger en masse jakker til hele USA. Han har skabt arbejdspladser, og de søvnige hunde er erstattet af kørende biler i videoen. Thank you eBay, siger han og takker af.

Vi klapper og takker også af. På vej ud af salen lyder det næsten som om, at Ofer Raviv mest har lyst til at opgive sit dagjob.

- Jeg har fået en rigtig god ide. I Israel ligger alle tøjbutikkerne inde med enorme lagre af alt for varmt tøj, som de ikke kan komme af med i slutningen af vinteren. Det tror jeg ville sælge godt i Danmark, hvor kulden hænger ved lidt længere. Det må jeg hjem og undersøge, siger den måske kommende købmand Ofer Raviv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere