Gates sætter strøm på håndskrift

Den elektroniske skriveblok kom i centrum igen i år på Comdex med Microsofts præsentation af ny software til tavle pc'en. I samarbejde med blandt andet pc-producenten Acer er papiret og pc'en for alvor smeltet sammen.

Tavle pc'en blev præsenteret for første gang sidste år, så der er ikke tale om en chokerende overraskelse. Det afgørende er dog, at Microsoft i mellemtiden har tegnet kontrakter med mere end 20 forskellige producenter, der for de flestes vedkommende har prototyper af deres produkter klar. Blandt dem er Acer, Fujitsu, Toshiba, Intel, NEC og andre. Og udviklingen er nu så fremskreden, at Microsoft har dedikeret en specielt softwarepakke til konceptet - altså Windows XP Tablet PC Edition.

Det, Bill Gates hev op af hatten på Comdex i år, var blandt andet en kombineret pc og skrive-blok fra Acer.

Acer og Microsoft har skabt en pc, hvor skærmen kan vendes og benyttes som papir. Når låget er lukket kan man skrive direkte på skærmen, der fungerer som oversiden af låget på den lukkede pc. Her skrives direkte på skærmen, og ifølge præsentationen oversætter Microsofts nye software-pakke til tavle-pc'en - kaldet Windows XP Tablet PC Edition - skriften til tekstbehandling. Håndskriften kan bruges på lige fod med tastaturet, som vi kender det. Alle funktionerne er de samme; cut/paste, ændringer af formater etc. Låget åbnes og drejes 180 grader, og skrive-blokken fungerer nu som en skærm. E-mails kan nu ifølge Gates skrives i hånden, og man kan skrive noter i marginen til et elektronisk maskinskrevet dokument.

- Sidste år lancerede vi tavle-pc'en på Comdex. I år har vi udviklet værktøjerne, og næste år håber jeg, at mange af jer sidder og tager noter på denne maskine, sagde Bille Gates, mens Jeff Raikes, en af Microsoft direktørerne, skriblede løs med kragetæer på den nye skærm.

Få nyheder
Ellers var nyhederne få ved Bill Gates' tale, der var den første i en række af såkaldte key notes på årets Comdex-messe i Las Vegas. Snarere er der tale om opgraderinger og forbedringer af eksisterende produkter.

Eksempelvis holdt Gates fokus på det nyligt lancerede XP-styresystem, der i modsætning til tidligere versioner af Windows ikke blev lanceret ved Comdex.

Også Microsofts første rigtige computer, Xbox'en, der kommer i handlen på torsdag, fik en hel del plads og klapsalver ved præsentationen af et par spil, der ifølge undertegnede spil-amatør, ligner andre spil på markedet, men ifølge Microsofts ansvarlige for Xbox'en, sparker røv (kicks ass), som det blev gentaget flere gange fra scenen.

Gates optimist
Gates undgik ikke at nævne den trængte økonomiske situation for branchen som helhed. Dog var han meget optimistisk på computerindustriens vegne og fandt det passende at hive et legendarisk Churchill-citat op af lommen.

- Dette er ikke enden. Det er ikke engang begyndelsen på enden. Dog er det måske enden på begyndelsen, sagde han og forklarede, hvorfor han tror, at udviklingen for alvor begynder at tage fat.

Konkret fortalte Gates, at XP sælger dobbelt så godt som forventet i detailsalg. Men der er også andre tegn på, at udviklingen har godt fat. Beskeder i realtid, såsom SMS, billeder via mobiltelefoner, e-mails etc. udbredes hurtigt i trådløse udgaver, og 200 millioner mennesker har nu ifølge Gates en eller anden trådløs, elektronisk genstand at kommunikere med. Antallet af digitale kameraer er eksploderet og udgør nu 21 procent af al kamerasalg, hvilket igen sætter gang i salget af pc'ere, og virksomheder, der kan tilbyde sikker lagringsplads til eksempelvis det elektroniske familiealbum. I det hele taget sætter Bill Gates sin lid til, at en revolution inden for den digitale underholdningsindustri leder markedet op igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere