Svensk succes i Danmark

Selvom store dele af IT-branchen i øjeblikket hiver efter vejret og fyrer på samlebånd, er der enkelte lys i mørket. Et af dem er det børsnoterede svenske IT-konsulentfirma HIQ. I Danmark købte svenskerne sidste år iværksætterfirmaet Wise Network for 56 millioner kroner, og det har siden vist sig at være en god forretning.

Samtidig med at tordenskyerne hænger blytungt over det meste af den skandinaviske IT-branche, er der masser af optimisme at spore i den børsnoterede svenske IT- og management konsulentvirksomhed HIQ, hvis primære forretningsområder er indenfor telecom, medico, forsvar og finans.

Selskabet med 450 ansatte kunne for nylig meddele den svenske fondsbørs, at man i årets første ni måneder har øget sin omsætning med 39 procent og overskuddet med 15 procent i forhold til sidste regnskabsår. I alt har virksomheden få måneder før regnskabsårets afslutning genereret et overskud på 53,8 millioner svenske kroner ud af en omsætning på 378 millioner.

Den danske del af forretningen, der har 40 ansatte, præsterede i 1999/2000 et plus på driften på knap fire millioner danske kroner, viser det seneste årsregnskab.

Glæde over fremgang

Det er tal, der kan få de store smil frem på direktørerne i den danske del af virksomheden i Brøndby, og spørger man administrerende direktør Gilbert Jensen direkte, så er han ikke bleg for at fastslå, at det går rigtig fornuftigt for tiden. Terrorangreb og en truende recession til trods.

- Vi ansætter ikke nye medarbejdere fuldstændig uhæmmet, for så risikerer vi bare, at vi skal ud at fyre igen, men hvis de rigtige folk kommer forbi, så slår vi til, siger Gilbert Jensen, der spår en fortsat vækst i de kommende år.

- HIQ havde sidste år en vækst i Norden på 81 procent, og vores langsigtede strategi er, at vi skal vokse med mindst 30 procent om året og være lønsom med mindst 15 procent i resultat, siger han.

Ifølge Gilbert Jensen har HIQ succes i Danmark, fordi selskabet fra dag ét har satset på kvalitet og en solid forretningsplan.

- Vi har en fast og og stærk tro på, at fastholder vi en høj kvalitet, så betaler kunderne og kommer igen. Det giver langsigtede kunderelationer, og så kommer lønsomheden af sig selv, lyder Gilbert Jensens filosofi.

Startede i en garage

HIQs base i Danmark var selskabet Wise Network, som Gilbert Jensen sammen med to medstiftere lagde grunden til i 1998 i Gilbert Jensens garage i Gundsømagle.

- Vi indrettede garagen med et par borde og nogle telefoner, og så gik vi i gang. Inden vi startede, havde vi brugt fire måneder af vores fritid på at lave en forretningsplan, og den holder vand den dag i dag. I begyndelsen fulgte vi op på den hver måned og justerede budgetterne hver uge. Vi var lønsomme efter tre måneder, siger Gilbert Jensen.

I 2000 købte HIQ sig ind i firmaet for 56 millioner kroner og etablerede sig dermed for alvor på dansk jord.
HIQs indtog betød, at Wise Network fik en stor, pengestærk partner i ryggen, men selskabets værdigrundlag og fokus blev der ikke ændret ved.

En HIQ-aktie kunne mandag købes på den svenske fondsbørs for omkring 22 svenske kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere