Konservative har ingen IT-plan

Det Konservative Folkeparti har visioner om at styrke den digitale forvaltning og opprioritere IT i folkeskolen. Men partiet har endnu ikke udarbejdet en konkret IT-handlingsplan.

IT-politisk ordfører for de konservative, Henriette Kjær, er ikke bleg for at understrege, at IT ikke er et tema i den verserende valgkamp op til folketingsvalget 20. november. Men de konservative har heller ikke en IT-plan i baghånden, hvis partiet skulle komme til fadet.

- Det første vi gør på IT-området, hvis vi kommer til magten, er at lave en tydelig og struktureret køreplan for hvad der skal ske på området, siger Henriette Kjær.

Selvom førsteprioritet blot er at lave en IT-plan efter et eventuelt magtskifte, tør Henriette Kjær godt afsløre, hvad de konservative vil fokusere på.

- Jeg synes, det er mærkeligt at alle folkeskoleelever stadig tager symaskinekørekort i håndarbejde, mens ingen tager pc-kørekort. Derfor vil vi satse på IT i Folkeskolen, siger Henriette Kjær, der også vil afsætte resurser, så lærerne kan blive bedre til IT.

- Der er alt for stor forskel på, hvordan den enkelte skole prioriterer IT. Det skal ensrettes, så alle elever får et godt IT-grundlag, de kan bruge i den videre uddannelse, siger hun.

Stor set alle partier kan blive enige om, at den digitale forvaltning skal udbygges. Det gælder også de konservative, der mener, at den digitale forvaltning kan spare penge på det offentlige budget.

- Staten skal hjælpe kommunerne med en standard for den digitale forvaltning, så vi kan få Danmark i front som brugernation. Hvis borgerne begynder at sagsbehandle sig selv, er der mange penge at spare.

Vil sikre borgernes integritet

På det helt personlige plan har Henriette Kjær en vision om en IT-grundlov, der garanterer borgernes sikkerhed i IT-samfundet.

- Loven i dag tager ikke højde for nye muligheder i forbindelse med IT. Vi skal sikre borgernes integritet og sørge for at informationsteknologien ikke bliver brugt negativt til overvågning, siger Henriette Kjær.

- Det går i øjeblikket i retning af, at politiet får yderligere beføjelser ? blandt andet kan de spore folks bevægelser og færden via mobiltelefoner og roadpricing. Hvis det fortsætter, er der mange elektroniske spor, der kan misbruges, siger Henriette Kjær, der ønsker at starte en debat om borgernes sikkerhed i IT-samfundet.

På trods af Henriette Kjærs bekymring for privatlivets fred, understreger hun, at Det Konservative Folkeparti er meget positive over for den terrorpakke, justitsminister Frank Jensen fremlagde for to uger siden.

Her lægger regeringen op til, at politiet skal have mulighed for at sniffe fremmede computere ved at installere et program, der direkte aflæser tastetryk og sender dem videre til politiet. Lovforslaget lægger også op til, at internetudbydere og teleselskaber i højere grad skal gemme trafikoplysninger for kundernes færden for at kunne udlevere dem efter en dommerkendelse.

- Der skal ikke herske tvivl om, at de konservative bakker fuldt op omkring regeringens terrorpakke, siger de konservatives IT-ordfører, Henriette Kjær.

Den 35-årige IT-pennefører for de konservative har sin interesse for IT fra dengang, hun var ansat i Europa Parlamentets dokumentationsafdeling.

- Jeg var med til at opbygge forskellige databaser i EU og fik der interesse for IT. I dag bruger jeg computeren dagligt og har desuden min egen hjemmeside, siger Henriette Kjær, der også fungerer som miljø- og sundhedsordfører for de konservative.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere