Cisco noterer svag fremgang

Regnskabstallene for første kvartal for netværksgiganten Cisco er langt under niveauet fra sidste år. Imidlertid kan selskabet glæde sig over en svag stigning fra forrige kvartal. Men der er lang vej endnu, mener analytikere.

Efter ni måneder med drastisk faldende salg, overskud og blodrøde regnskabstal besluttede Cisco, der producerer netværksudstyr, i august at gå i gang med en omfattende ændring af organisationen.

Virksomheden skal fremover være inddelt i 11 teknologi-baserede grupper, som det hed i firmaets pressemeddelelser. Ændringerne skal gøre selskabet mindre modtageligt over for de tæsk, som en sløv økonomi har givet netværksproducenten gennem det seneste år.

Omfanget af Ciscos rutsjetur kan aflæses i tallene for første kvartal, som blev offentliggjort sent mandag aften dansk tid.

I første kvartal sidste år lød omsætningen på 6,5 milliarder dollar (54 milliarder kroner). Nu lyder tallet på 4,4 milliarder dollar (36,5 milliarder kroner).

Overskuddet endte i år på 332 millioner dollar (2,7 milliarder kroner) mod 1,4 milliarder dollar (11,6 milliarder kroner) sidste år.

Det betød et fald i overskud per aktie fra 18 cents sidste år til blot fire cents i år. Imidlertid er resultatet bedre end de gennemsnitlige forventninger hos Wall Streets analytikere. De havde skudt sig frem til et overskud på to cents per aktie.

Svag stigning i salg

Cisco er blevet hårdt ramt af de markant lavere investeringer fra erhvervslivet og teleselskaberne, men det nye kvartalsregnskab rummer et lille lys, som firmaets chef, John Chambers, nok luner sig ved. Salget er nemlig steget en lille smule fra fjerde kvartal i regnskabsåret 2000/2001 til det første kvartal i 2001/2002.

John Chambers vælger så formentlig at lukke af for analytikernes dystre forudsigelser om, at der tidligst kommer gang i den amerikanske økonomi og dermed investeringer på den anden side af sommeren 2002.

Følg Ciscos aktie på Nasdaq her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere