Skypumpe viser vej

Skærmen er tæt på at være refleksfri og viser tydeligt vej, men er alt for lille for et navigationssystem.

Skypumpe viser vej

Tyske Typhoon er i Danmark mest kendt for en lang række plastik-agtige højttalerprodukter, men Typhoon fremstiller også lommecomputere og navigationssystemer, herunder MyGuide 7000XL, der har været en tur omkring testcentret.
Navigationssystemet består af en traditionel lommecomputer, der kører Windows Mobile og således indeholder både Outlook, Media Player med videre.

Disse funktioner er dog gemt godt af vejen, så de ikke forstyrrer navigationsprogrammet, og sådan bør det naturligvis også være, når systemet sælges som et navigationssystem.

Monteringen i bilen foregår ved at sætte holderen fast på forruden ved hjælp af den medfølgende sugekop.

Man kan også benytte de såkaldte nul-hulsbeslag, som er en standard i autobranchen, hvor holderen kan installeres permanent og uden at lave huller i bilens instrumentbræt.

GPS-enheden tilsluttes via et kabel, og da lommecomputerens batterilevetid maksimalt er fem timer ved brug af GPS-funktionen, er strømkablet til bilens cigartænder en nødvendighed.

Lille og vågen

Når man sidder i bilen, er det hurtigt at indtaste en adresse på den trykfølsomme skærm, om end tasterne er lige lovlig små. Apparatet får hurtigt forbindelse til GPS’en, og vi oplevede ikke mange udfald under brugen af systemet.
MyGuide 7000XL er udstyret med en 416 MHz Intel-processor, og den kommer for alvor til sin ret ved udregningen af ruter.

Det går rigtig tjept, og vi oplevede kun mindre fejl, såsom en vej, der var registreret som ”blind vej”, men ikke var det. Alt i alt er MyGuide 7000XL en glimrende stifinder, og stemmen, der guider dig af sted via X-Road-systemet, er ikke alt for irriterende.

Systemet leveres i to versioner – en udgave med dansk og skandinavisk kort på det medfølgende 256 megabyte SD-kort samt Europa-kort på cd’er, og en udgave, hvor det hele ligger på det medfølgende 2 gigabyte SD-kort. Begge versioner indeholder en gratis TMC-funktion, så man nemt får besked om køer på motorvejen, ulykker, vejarbejder og så videre

MyGuide 7000XL er slank, let og med et enkelt – ganske funktionelt – design, der mere end antyder, at her er tale om en lommecomputer, der er udvidet med navigationsfaciliteter. Faktisk er enheden så lille, at man nemt kan proppe den i jakkelommen og tage den med, når man forlader bilen. Så frister man heller ikke svage sjæle og kan naturligvis benytte alle de almindelige lommecomputerfunktioner, mens man sidder på den lokale café.

Designet har dog også klare ulemper. Skærmen er tæt på at være refleksfri og viser tydeligt vej, men er alt for lille for et navigationssystem.

Man skal ofte anstrenge sig for at se navne på veje og lignende, og det kræver koncentration – koncentration, der burde være rettet mod trafikken.

På grund af det sammenpressede tastatur skal man heller ikke forvente at kunne betjene enheden under kørsel. Det kræver ganske enkelt al for meget koncentration at undgå fejl i betjeningen.

Disse ulemper er dog ikke begrænset til MyGuide 7000XL, men er ret almindelige, når en lommecomputer bliver forklædt som navigationssystem.

Før man springer af sted for at købe en navigationscomputer, bør man derfor nøje overveje, om man har brug for en dedikeret navigationsenhed, eller om behovet bedst dækkes med en kombineret løsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere