Opfordrer til angreb på arabiske websider

Dansk kædebrev cirkulerer på nettet og opfordrer til angreb på arabiske nyhedssider. E-mailen kommer efter danske medier har været udsat for hackerangreb som følge af Jyllands-Postens omdiskuterede Muhammed-tegninger.

Indhold

Striden om Jyllands-Postens Muhammed-tegningerne når nye højder på nettet. Her cirkulerer et dansk kædebrev, der via e-mail opfordrer til modaktion mod arabiske websider.

Ifølge it-sikkerhedsfirmaet CSIS vil mailen, når den videresendes, sætte gang i et hackerangreb mod nyhedssider som Arabnews.com, Gulfnews.com og Aljazeerah.info.

E-mailen indeholder et script, som ved afvikling automatisk får computeren til at besøge en række arabiske nyhedsmedier og gentagne gange åbner filer på deres websider.

Formålet er at skabe så stor trafik mod websiderne, at de går i sort. Angrebet betegnes som et såkaldt DoS (Denial of Service).

I øjeblikket analyserer CSIS det tekniske indhold i kædebrevet for dels at bestemme, hvorfra angrebet stammer, og dels hvor effektivt angrebet vil være, hvis e-mailen opnår større popularitet.

Hele indholdet i kædebrevet kan læses her.

E-mailen med opfordringen til angreb mod de arabiske websider kommer, efter danske nyhedsmedier de seneste dage har været udsat for hackerangreb, der formodes at have relation til Jyllands-Postens omdiskuterede Muhammed-tegninger. Læs mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere