Censureret Google hitter i Kina

Selv om Google censureres i Kina, er den udråbt til landets mest populære søgemaskine. Lokale søgemaskiner havde ellers højlydt lovet, at de ville knuse den amerikanske konkurrent.

Indhold

På den kinesiske version af Google har myndigheder været forbi med en flaske digital rettelak, men censuren har ikke forhindret søgemaskinen i at lokke kineserne til.

En undersøgelse fra Keynote Systems viser, at Google topper listen over de mest populære søgemaskiner i Kina, skriver Silicon.com.

Den konkurrerende kinesiske søgemaskine Alibaba havde ellers højlydt meldt ud, at den ville knuse Google, når den gjorde sit indtog på det kinesiske marked.

Men sådan skulle det ikke gå trods hjemmebanefordelen.

Undersøgelsen afdækkede søgninger i tekst, nyheder, billeder og musik, og kun på musikfronten fik Google et nederlag, da kineserne foretrækker at søge efter musik på Baidu.com.

Ifølge Silicon.com skyldes Googles stigende popularitet, at mange kinesiske søgemaskiner har et kludret design, for mange reklamer og giver forældede eller irrelevante resultater.

Det er blot få måneder siden, at Alibabas kinesiske direktør, Jack Ma, i skarpe vendinger forklarede, hvordan han ville udmanøvrere den amerikanske gigant. Læs den historie her.

Og Google må stå model til lidt af hvert fra sine konkurrenter. Tidligere har Microsofts topchef, Steve Balmer, udtalt, at han ville slå Google ihjel. Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere