DVD-Jon vil knække fremtidens dvd-format

Han gjorde det muligt at kopiere filmdvd'er, og nu er han klar til at gå løs på HD DVD og Blu-ray. DVD-Jon er på banen igen.

Indhold

Hans borgerlige navn er Jon Lech Johansen, men i folkemunde kaldes han blot DVD-Jon. Tilnavnet fik nordmanden, da han som 15-årig udviklede sit DeCCS-program, der gjorde det muligt at kopiere indholdet på en kopibeskyttet filmdvd.

I dag er DVD-Jon fyldt 22 år, flyttet til USA og ikke mindst klar til at gå løs på Sonys og Toshibas bud på fremtidens dvd-format. I sin blog Nanocrew.net skriver nordmanden:

- ACCS (program, der skal forhindre piratkopiering af Blu-ray- og HD DVD-skiver, red.) vil ligesom CSS blive en succes. Men ikke til at forhindre piratkopiering.

Den seneste gang DVD-Jon forsøgte at "knække" dvd-skiver, glemte han at registrere websiden, der bar samme navn som programmet DeCSS.
Den fejl vil han ikke begå igen, hvis han får held til at kopiere indholdet på en Blu-ray- eller HD DVD-skive. Han har allerede registeret adressen DeAACS.com.

Hans kommende forsøg på at bryde kopibeskyttelsen på fremtidens dvd-format vil formegentlig ikke ligefrem skaffe ham venner i filmindustrien, der i forvejen har et anstrengt forhold til DVD-Jon.

Da hans DeCCS-program blev verdensberømt slæbte en række filmselskaber nordmanden i retten, men retssagen vandt han dog til sidst.

Retten vurderede, at Jon Lech Johansen ikke havde gjort noget ulovligt, når han gerne ville se lovligt købte film på sin Linux-computer. Læs mere om afgørelsen på retssagen her.

Det er ikke kun dvd-skiver, som den unge nordmænd går løs på. Han har tidligere fundet et sikkerhedshul i Apples iTunes-musiksoftware, som gjorde, at kopibeskyttelsen af købt musik kunne omgås. Læs om mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere