Kør Windows Vista på Mac

De nye computere fra Apple med Intel-processorer kan køre Windows Vista. Til gengæld vil de ikke fungere med det nuværende styresystem Windows XP.

Indhold

Der har længe gået rygter om, hvorvidt Apples nye Mac-computere med Intel-processorer vil være i stand til at køre både OS X og Windows på samme maskine. Rygterne har især svirret om Apple ville gøre noget aktivt for at forhindre dette, men det afviser Phil Schiller, der er marketingchef hos Apple:

- Det er fint med os. Vi er ligeglade. Hvis der er folk, som elsker vores hardware, men som absolut må trækkes med Windows, så er det okay, sagde Schiller under det netop afviklede Mac World i San Francisco.

Apple gør det dog klart, at firmaet hverken vil sælge Windows' styresystemer eller yde support til dem. Det må brugerne selv rode med.
I praksis er det imidlertid heller ikke lige til at installere Windows på en Mac-Intel-computer.

De nye modeller benytter en type BIOS fra Intel, som kaldes EFI, Extensible Firmware Interface.

Teknologien gør det muligt at benytte flere af maskinens komponenter uden at starte selve styresystemet.

For eksempel kan man lægge nye drivere ind, før styresystemet startes op.

EFI-teknologien støttes ikke af Windows XP, men det vil det kommende Windows Vista derimod gøre. Dermed er det først, når Windows Vista som forventet kommer ud i slutningen af 2006, at man kan få Windows på sin Mac.

Læs mere om de nye Mac-computere med Intel-processorer her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere