Maxtor gemmer på en terabyte

Harddiskproducenten Maxtor har udvidet OneTouch III-familien med en ekstern harddisk med plads til en terabyte data.

Indhold

Harddiske ser sjældent særligt interessante ud, men det forholder sig anderledes med Maxtors nye medlem af One Touch III-familien.

Det mener juryen ved det netop overståede Consumer Electronics Show i Las Vegas, der i kategorien computertilbehør har tildelt harddisken prisen for Innovation Design and Engineering Honoree.

Selv om harddisken har fået en pris, er det mest interessante, hvad den rent praktisk kan rumme af data, og det er ikke så lidt.

One Touch III Turbo Edition har plads til en terabyte data, og det betyder, at der kan ligge 760.000 billeder, 72 timer dv-optagelser eller 16.600 timers MP3-musik på harddisken.

Harddisken er ekstern, og den forbindes til computeren via enten Firewire 800, Firewire 400 eller usb 2.0.

Pladerne i One Touch III Turbo Edition roterer med 7.200 omdrejninger i minuttet, og harddisken har en 16 megabyte cache-hukommelse.

Som ekstra feature har Maxtors nye harddisk en såkaldt rollbackfunktion, der gør det muligt at genetablere data efter alvorlige angreb fra virus- og spyware.

One Touch III Turbo Edition er desuden udstyret med en ny sikkerhedsfacilitet, Maxtor DriveLock, som betyder, at indholdet kan beskyttes med et kodeord i det uheldige tilfælde, at harddisken forsvinder eller bliver stjålet.

Prisen for OneTouch III Turbo Edition er 7.750 kroner, og den kommer på gaden i løbet af februar. Harddisken har også en lillebror, Maxtor OneTouch III, der dog kun kan rumme 100 gigabyte og forbindes til computeren via usb 2.0. Her er prisen 1.300 kroner.

Maxtor er ikke den første producent, som er klar med en ekstern harddisk på en terabyte. For ganske kort tid siden lancerede Iomega sin Desktop Hard Drive Tera. Læs om den her.

One Touch III Turbo Edition har vundet en pris for sit udseende, der er udtænkt af firmaet Frog Design.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere