Microsoft lukker munden på blogger

Fremtrædende kinesisk blogger har fået lukket sit websted, der lå på MSN Spaces. Microsoft trak stikket ud og begrunder beslutningen med, at bloggen overtrådte kinesiske lovgivning.

Indhold

Det er slut med at blogge for den kinesiske journalist Zhao Jing, efter Microsoft har lukket hans blog, der lå på MSN Spaces. Når bloggen i dag besøges, så mødes man af beskeden: "Dette space er midlertidigt ikke tilgængeligt. Prøv igen senere."

Zhao Jing er en af de kinesiske bloggere, som har oplevet en voksende popularitet, efter Kina har fået smag for internettet.

De kinesiske myndigheder er dog langt fra begejstret for nettets indflydelse på befolkningen, og de har forsøgt at stramme kursen over for især bloggere.

Microsoft forklarer beslutningen om at lukke Jings blog med, at hans skriverier var i strid med MSN's retningslinjer om, at "produkter og tjenester skal imødekomme global og lokal lovning og normer".

Bloggen skulle ifølge Microsoft overtræde kinesiske lovning, skriver Informationweek.com.

Microsoft er langtfra den første it-virksomhed, der hjælper de kinesiske myndigheder med at kontrollere internettet.

I september skabte det stor debat, da Yahoo udleverede informationer om journalisten Shi Tao's personlige e-mail.

De kinesiske myndigheder anklagede efterfølgende journalisten for at afsløre statshemmeligheder, og han blev idømt ti års fængsel.

Det er ikke kun bloggere, som de kinesiske myndigheder holder et vågent øje med. Computerspillere skal også tage sig i akt, efter det i Kina er blevet forbudt at sidde foran computeren mere end tre timer ad gangen. Læs den historie her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere